![]() |
|
[Dowolny] RM & Android - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik) +--- Dział: Inne (/Forum-Inne) +--- Wątek: [Dowolny] RM & Android (/Thread-Dowolny-RM-Android) |
RM & Android - ADI - 08-12-14 10:31 Siemka, Grał lub może gra ktoś z Was w gry z RM'a na Androidzie? Aktualnie nie mam PC i wszystkie gierki odpalam na tablecie. I o ile Choco R2k Player sprawuje się bez większych problemów, i gram płynnie w większość gier, to jednak z tego co wiem Neko RPGXP ma już swoje ograniczenia. M.in. posiada tylko 4 klawisze (w dodatku nie oznaczone w żaden sposób) Nie ma możliwości dodania klawiszy numerycznych etc. Ale o co chodzi? Otóż chciałem zapytać czy warto to pobrać a później biblioteki graficzne do XP/VX/VXA? (Tak żeby nie było że pobiore X MB a później i tak nie pogram) Może ktoś z Was korzystał? Ma jakąś swoją opinię na ten temat? RE: RM & Android - Deuce - 08-12-14 10:44 Ja obecnie gram w "To The Moon" jeżeli masz dość duży wyświetlacz to gra się naprawdę dobrze, niestety przy Neko ograniczenie klawiszy nie pozwala grać w gry z ABS. Neko, przy standardowych grach bez wymyślnych skryptów nie potrzebuje nic poza plikami gry, co do bardziej zaawansowanych to jeszcze nie wiem. Jeżeli cię to interesuje to są jeszcze dwa emulatory: Pierwszy do 2k i 2k3 EasyRPG Drugi do XP RMRunner RE: RM & Android - ADI - 08-12-14 14:41 Korzystam z Lenovo Yoga 8 (Wyświetlacz 8” HD (1280 x 800)) Oraz czasami z Samsung Galaxy Tab 2 (Wyświetlacz 7" (600 x 1024)) Ale na obu gra mi się dość dobrze (przynajmniej jak do tej pory) I właśnie zastanawiałem się czy dałoby rade pograć w jakieś gierki z XP (+). Gdzie często twórcy umieszczają swoje 'dodatki' (własne menusy, hudy etc) Bo jeżeli nie będę mógł korzystać z przywilejów gry, to nie warto zbytnio pobierać... (Np. W Ahriman's Prophecy - to akurat jest z 2k3 - zapis jest pod klawiszem '2' - gdyby nie możliwość użytku takich klawiszy, nie zapisałbym gry XD) O RMRunner nie słyszałem. Nie wiesz może czy ów apka ma możliwość obsługi większej ilości przycisków (niż jak właśnie w Neko - tylko 4)? Z chęcią pograłbym w jakąś lepszą gierkę z XP (+) z własnym systemem walki etc RE: RM & Android - X-Tech - 08-12-14 22:33 @Deuce: Ile razy będziesz grać w to the moon XDDD Są setki lepszych darmowych gier na makera od tej paczki nudy. Co do tematu to ogrywaj gry z rma 2k3 nie dość, że w większości wypadków lepsze to ich wymagania oscylują w granicach 1 rdzeniowego procka 500mhz i parę setek ramu max. RE: RM & Android - Deuce - 08-12-14 23:01 Będę grał tyle razy ile będę chciał, gra jest tego warta, z tego co się orientuję gra jest oceniana na 9/10, została doceniona za swoją opowieść przez tysiące ludzi na świecie, graczy jak i znanych recenzentów, no ale ty jesteś lepszy, tylko twoja opinia się liczy i gry z 2k. Nie wiem czy masz jakiś ból czterech liter że autor tej gry zarobił i będzie zarabiał, ponieważ tworzy naprawdę dobre gry. Widzę że nadal masz gdzieś to że temat nie dotyczy twoich upodobań i 2k3. @ADI: Takie rzeczy jak menu, hudy itp. nie powinny mieć znaczenia, problem jest chyba tylko przy klawiszach jeżeli HUD obsługuje dodatkowe klawisze to nie zadziała, dlatego ABSY mają taki problem. Nie wiem jak to się ma do RMRunner ale w najbliższym czasie spróbuję to sprawdzić. RE: RM & Android - X-Tech - 08-12-14 23:15 Ja tylko napisałem że jest masa dużo lepszych gier od To The Moon i to jest fakt i są to gry za free z rma i praktycznie każdy na naszej scenie kto gra w gry na rma dobrze o tym wie. Grałem w To The Moon i napiszę tyle że grałem w masę lepszych gier na rma za free fabularnie i wizualnie i mechanicznie . Mnie dziwi, że tej liniowej gierki jeszcze nie przeszedłeś choć tu jesteś od miesięcy na forach lub grasz w to po raz drugi (ale raczej to wątpliwe to najwyraźniej jedyna gra na rma w którą grasz) - a podgrywasz na fana gier z rma co jest oczywistym kłamstwem. Jesteś na tych forach z bardzo dziwnego powodu i na pewno nie są tym powodem gry na rma które tworzą ludzie na naszych forach i zagranicznych. Takie osoby jak ty sieją ferment i zastój wśród naszych rodzimych twórców w dodatku próbujesz podgrywać eksperta od rma ale to tylko obrazuje że punkty pomocy nijak się mają z rzeczywistym stanem wiedzy co się nie przekłada na poziom pomocy niesionej użytkownikom, bo przecież ani ty świetnych gier na rma nie znasz, nie grasz w nasze rodzime gry itd., a więc masz w d*e gry które tutaj tworzą ludzie i recenzują jeśli chodzi o zagranicznie, ani sam w rmie nic nie produkujesz dla innych jeśli chodzi o gry także praktycznie nic nie wiesz i to pokazuje że gry na rma ciebie nie interesują - siejesz ferment. Co do tego tekstu z pieniędzmi był naprawdę cienki i żałosny. Jest niezaprzeczalnym po prostu faktem że jest masa lepszych gier w rmie za free od To The Moon, ale to wiedzą fani gier z rma a nie pozoranci i interesowni przychodnie szukający korzyści w grach, które ich nie interesują i których nie rozumieją. Nie rozumiem co ty sobie wyobrażasz że co niby tobie da nabijanie punktów pomocy skoro ty całokształtem siejesz ferment i tylko udowadniasz że nie interesują ciebie gry na rma. Jesteś trucizną, która wprowadza twórczy ferment wśród naszych twórców gier. RE: RM & Android - Deuce - 09-12-14 00:52 No super, ale ty wiesz że to temat o rm na androida a nie o moim graniu w gry. Nie wiem też jaki wpływ na innych ma moje granie w To The Moon, będą sobie robić gry nawet jak zacznę grać w mario. +Przeszedłem ją kilkukrotnie, ale przecież wszystko o mnie wiesz :) Napiszę z dużych żebyś widział: -NIE JESTEM EKSPERTEM RPG MAKERA! -GRAŁEM W INNE GRY NA RM -NIE TRZEBA ZNAĆ GIER ANI ICH OCENIAĆ ŻEBY TWORZYĆ WŁASNE -NIE MAM W DU** GIER CO NAJWYŻEJ BEŁKOT O MANIAKALNYM OCENIANIU GIER I GRANIU WE WSZYSTKO CO WYSZŁO NA POLSKIEJ SCENIE -JEŻELI KTOŚ NIBY TRACI MOTYWACJE DO TWORZENIA GIER TO NIGDY JEJ NIE MIAŁ RE: RM & Android - X-Tech - 09-12-14 02:33 Ciekawe w jakie ty gry grałeś na rma praktycznie zero opinii z twojej strony. Bełkot o graniu we wszystko ? Ty nie grasz nawet w dobre projekty i w ogóle ich nie komentujesz. Chodzi o to, że osoba która udaje że interesuje się grami na rma nie jest potencjalnym kandydatem do tego aby cokolwiek dla takiej osoby tworzyć. Osoby które siedzą na forach często i grają komentują zwykle gierki i te osoby dają jakby siłę do tworzenia dla kogoś, a te osoby które siedzą i nie grają nie komentują przynajmniej same coś tworzą w rmie - gry/zapowiedzi. Ty ani jedno ani drugie. Takie osoby które pogrywają znawców co i jak w rmie, ale olewają gry lub same nic nie tworzą (brak od nich gier/zapowiedzi itp.) są raczej szkodliwe. Nie interesują cię gry na rma, a masz prawie 30 punktów pomocy przy prawie zerowym zainteresowaniu grami w rmie, oraz przy praktycznie zerowej wiedzy o rmie -jaki masz w tym interes - ja się pytam what daa fuuck ? Wyolbrzymiasz , że ktoś ci każe grać we wszystko, ale z pewnością odkąd rm istnieje w Polsce powstało wiele bardzo dobrych gier. Ja rozumiem jakbyś faktycznie interesował się tymi grami i je komentował lub sam tworzył kolejne gierki - ok super, ale ty olewasz gry na rma jaki masz interes w tym całym nabijaniu sobie licznika punktów pomocy. Chcesz podgrywać eksperta. O co tobie chodzi ? Jesteś tylko obrazem, który pokazuje że licznik pomocy nie działa jak należy. Normalni użytkownicy wchodzą i komentują gry/tworzą gry i zapowiedzi i przy okazji pomagają czasem, ale nie ty ty tylko zagrałeś w jakieś To The Moon w porównaniu do wielu gier z rma nudne jak flaki z olejem i nabijasz sobie punkty pomocy. Jeszcze udajesz że nie podgrywasz eksperta - a to całe nabijanie licznika przy totalnym olewaniu gier na rma na naszych forach to co nie jest podgrywanie eksperta ? Już był jeden taki na tym forum zwał się Angius i co się okazało ? Olewa gry na rma, a kręci durne nagrywki żeby wyżywać swoje stresy na dzieciach z problemami z ortografią podgrywając eksperta, ale jak się okazało jedyne co on tam sobie sprawdzał w tych swoich nagrywkach to co najwyżej ortografię dzieci z klas szkoły podstawowej...Można zwariować od niektórych przypadków na scenie rma XD Zdecydowanie jesteś kolejnym takim przypadkiem który olewa gry na rma, ale kogoś pogrywa na scenie rm. Drażliwe bardzo. RE: RM & Android - Deuce - 09-12-14 10:57 @X-Tech 1.Nie jestem ani nie udaję znawcy 2.Znowu mówisz że w nic nie grałem, powiedz mi skąd to wiesz? 3.Nie komentuję bo nie mam takiego obowiązku, jak mi się coś spodoba to nie muszę dzielić się tym z całym światem 4."Licznik pomocy" nie podlicza moich opinii o grach tylko posty które komuś pomogły <--Ważne 5.Jest parę dobrych gier na naszej scenie, tak grałem w nie. 6.Tworzę gry w RM :) ale do użytku własnego(nie widziałem nigdzie zapisu że mam je wszystkim udostępniać, no chyba że się mylę) Naprawdę nie wiem dlaczego ci to tak przeszkadza że nie komentuję publicznie gier innych, dobre tytuły z naszego kraju to: Opowieści z Asgun, Shikima Kingdom albo Krew Zdrajcy, Parrallel Worlds. Grałem i przeszedłem te gry, są naprawdę dobre, teraz jak wchodzę do działu pełne to widzę gry typu MineVine, wytłumacz mi poco mam się produkować dla takich gier, to jest zwykła strata czasu, autor dobrze wie że twqorzył grę max 2dni i spodziewa się oklasków. Jeżeli to że nie oceniam i nie gram we wszystkie gry ze sceny kogoś demotywuje to życzę mu powodzenia w przyszłości. |