![]() |
[XP] Czy mogę. - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] Czy mogę. (/Thread-XP-Czy-mog%C4%99) |
Czy mogę. - ziomsamsung - 10-12-14 15:21 Czy mogę wydać demo gry z rtp z rm'a, bez licencji? RE: Czy mogę. - Yoroiookami - 10-12-14 15:37 Bez zysku to możesz tworzyć do woli ![]() ![]() RE: Czy mogę. - ziomsamsung - 10-12-14 15:48 Aha dzięki, chciałem się tylko upewnić. RE: Czy mogę. - Dragon Kamillo - 10-12-14 19:43 Tylko jej nie sprzedawaj - bo się doczepią. Inaczej, jeśli nie sprzedajesz to maker w Polsce i tak nie jest chroniony, a jego licencja jakby nie istniała (bo nie jest po Polsku). RE: Czy mogę. - ziomsamsung - 11-12-14 00:13 Ale jak kupię licencję, to będę mógł ją sprzedawać. RE: Czy mogę. - Venesard - 11-12-14 00:16 Też nie do końca, nie będziesz mógł jej sprzedawać jeśli użyjesz w grze jakiegokolwiek zasobu którego autor mógł sobie zastrzec że nie pozwala na jego użycie w grze komercyjnej. Jeśli kupisz program, korzystasz jedynie z rtp + swoje autorskie produkcje (włączając muzykę i skrypty), to bez problemu możesz sprzedawać. RE: Czy mogę. - Dragon Kamillo - 11-12-14 01:04 No czy tak bez problemu to nie wiadomo. Jedno jest pewne - wtedy od strony makera i gry nic ci nie grozi. RE: Czy mogę. - Amelanduil - 15-12-14 13:38 Dlaczego ludzie mają z tym dylemat, i tak nikogo to nie obchodzi, ich też nie powinno... |