![]() |
[VX] Kilka pytań - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VX] Kilka pytań (/Thread-VX-Kilka-pyta%C5%84) |
Kilka pytań - Laura - 13-12-14 22:53 Witam wszystkich mam kilka pytań 1. Czy można zrobić by umiejętność gracza dały premie do pojazdu? Dajmy na to że jest darzenie którym jest np samochód i zamieni się samochód z bohaterem to czy dzięki umiejętności jaką posiada bohater można zwiększyć szybkość samochodu a jak wróci się do swojej postaci to szybkość wróci do normy. 2. Czy w czasie walki można użyć umiejętności (tworzyć ją wcześniej w umiejętnościach) która przyzywa pomocników ale po walce one znikają? 3. Czy można zrobić taką umiejętność jak obróbka zwierzyny która pozwala dropić ze zwierząt potworów skóry i kły a bez niej by nic nie dropiło? 4. Jak używać wielkich postaci w rozmowie? RE: Kilka pytań - X-Tech - 14-12-14 00:46 [/align] 1 Można to i wiele innych. 2 Można. 3 Jeśli dropić znaczy podnosić to można. Można to i wszystko inne. 4 Okazuj im szacunek. RE: Kilka pytań - Yoroiookami - 14-12-14 01:06 1. Nie jestem pewien o jakim pojeździe mówisz, więc nie mogę pomóc. ![]() 2. Bez skryptów chyba się nie obejdzie. A przynajmniej ja nie widzę opcji. 3. Ja bym po prostu stworzył dwa różne rodzaje potworów o takim samym wyglądzie - jedne by dropiły kły i skóry, a drugie nic. Jeżeli mamy zdolność, to walczymy z tymi pierwszymi. (Warunek) ![]() 4. Co do wielkich postaci, to raczej potrzebujesz skryptu którego nazwy nie znam. ![]() X-Tech bardzo pomocny. ![]() RE: Kilka pytań - Amelanduil - 15-12-14 13:37 Yoroiookami napisał(a):4. Co do wielkich postaci, to raczej potrzebujesz skryptu którego nazwy nie znam.Nie no, tylko show picture musisz użyć, żadnej większej filozofii w tym nie ma :I RE: Kilka pytań - Laura - 15-12-14 17:43 a znacie jakieś strony z dużymi postaciami? RE: Kilka pytań - Mekuso - 15-12-14 17:49 @Laura: Tu coś znalazłem, nie wiem czy ci się przyda ale masz: lel EDIT: LMAO nie czytałem wyższych postów omg, szukam dalej. EDIT 2: To chyba jest okej: lel Tu przynajmniej typek konwert zrobił, żeby pasowało do ace czy tam jakoś tak. Skrypty też są, sam korzystałem, ale nazwy nie pamiętam, ani autora. Gdzieś w plikach RTP wydaje mi się, że reszta do VX Ace postaci muszą być te wielkie. |