![]() |
[VX] Czy da się grać bez RTP? - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VX] Czy da się grać bez RTP? (/Thread-VX-Czy-da-si%C4%99-gra%C4%87-bez-RTP) |
Czy da się grać bez RTP? - Allemov - 06-01-15 01:02 Nie wykorzystuję wielu z podstawowych obrazków, ale kilka z nich wykorzystuję. Pojawia się więc pytanie: Czy da się grać bez RTP? Mogę skopiować wykorzystywane obrazki nie zmieniając ich nazwy do folderów projektu i zapisać bez RTP? Będzie to działać? Pozdrawiam! Ryszard 'Allemov' RE: Czy da się grać bez RTP? - Solidius - 06-01-15 01:04 Jeśli wszystkie grafiki jakich użyłeś są w folderze z grą to będzie wszystko działać. RE: Czy da się grać bez RTP? - Ayene - 06-01-15 15:24 Pamiętaj jednak, że - oprócz grafik i muzyki - w folderze z grą znaleźć się musi również wykorzystywana biblioteka (dll) RGSS. RE: Czy da się grać bez RTP? - Allemov - 07-01-15 00:35 Chyba nie rozumiem. Skopiowałem wszystko w tym bibliotekę dll i na komputerze bez makera program nie działa - pisząc, że nie ma RTP. ![]() Czyli jak? Muszę tam wsadzić te podstawowe grafiki których nie wykorzystuję? ![]() Pozdrawiam! Ryszard 'Allemov' RE: Czy da się grać bez RTP? - Venesard - 07-01-15 00:46 Nie, jeśli wsadziłeś do projektu wszystkie potrzebne grafiki, to po prostu edytuj plik o rozszerzeniu ".ini" znajdujący się w folderze z grą. Nie jestem pewien, ale powinno tam być coś podobnego jak w XP: "RTP 1: Standard". Ten "Standard" to odniesienie do domyślnego RTP. Jeśli masz faktycznie wszystkie potrzebne grafiki w folderze, to po prostu usuń tam ten "Standard" (lub jego odpowiednik w VX) i pozostaw pole puste. Nadpisz plik ".ini", i enjoy :) RE: Czy da się grać bez RTP? - kanumerki - 07-01-15 00:47 Musisz jeszcze zmienić w game.ini konfiguracje: Kod: RTP=RPGVX Kod: RTP= RE: Czy da się grać bez RTP? - Allemov - 07-01-15 01:22 Chyba się udało. Upadek Wielkich jest gotowy do grania. :P Teraz tylko upnąć go gdzieś. :) Nie ma to jak skończyć po 31 miesiącach. xD |