![]() |
|
[XP] Mapy - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Ogólna dyskusja (/Forum-Og%C3%B3lna-dyskusja) +--- Wątek: [XP] Mapy (/Thread-XP-Mapy) |
Mapy - Ann120 - 10-01-15 22:28 Mam pytanie czy będzie dobrze to wyglądało jeżeli niektóre mapy będą zrobione w normalnym rpg markerze a niektóre w innym titlesecie? RE: Mapy - Solidius - 10-01-15 23:03 Sprecyzuj oco ci chodzi RE: Mapy - Crashykk - 10-01-15 23:06 "Normalny RPG Maker" = RTP "Titleset" = tileset Dobrze to rozkmniłem? xd Jeżeli tak to wszystko zależy od sposobu graficznego obu tile'ów (nie można raczej połączyć grafiki np pokemonów z takim RTP XP'ka, bo nie będzie to za dobrze wyglądało) oraz jakiegoś logicznego wyjaśnienia zmiany grafiki. Jeden las np nie może mieć 4 - 5 różnych rodzajów kafelków, a przynajmniej mi się tak wydaje. ![]() PS wydaje mi się, że ten temat bardziej pasowałby do działu "Wsparcie". RE: Mapy - Ann120 - 11-01-15 01:19 Chodzi mi o to że np miasto jest w titlesecie z rpg marker xp a wnętrza domów w innym. RE: Mapy - X-Tech - 11-01-15 01:25 Głównym spoiwem gry jest fabuła i rozgrywka. Jeśli nie masz innych grafik to może się okazać że jedyną niespójnością gry są pewne elementy graficzne, ale przy przzemyślaniu fabuły i rozgrywki przy pewnych różnicach w stylach graficznych w samej grze to może nie być odczuwalne w ogóle jeśli tylko wymyślisz sobie sens lokacji przykładowo wnętrze baru zostaje wnętrzem baru, a prowadzi nas do niego fabuła. Dla niejednej osoby to nie musi być wadą. Ważne żeby fabuła wciągała i samo granie choć prawda jest taka, że grafiki powinny być stylem choć podobne do siebie dla w pełni dobrego efektu. RE: Mapy - Adrapnikram - 11-01-15 09:25 Najlepiej to zrób sobie te mapy i zobacz czy do siebie będą pasowały. Tylko nie używaj takich rzeczy jak pokazał CrasheR albo tilesetu lasy do jaskiń a będzie dobrze ;D |