[Dowolny] Wymagania gry - Wersja do druku
Ultima Forum
[Dowolny] Wymagania gry - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker)
+--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie)
+--- Wątek: [Dowolny] Wymagania gry (/Thread-Dowolny-Wymagania-gry)

Strony: 1 2

Wymagania gry - ziomsamsung - 15-01-15 14:21

Jak określić wymagania gry?

RE: Wymagania gry - Mateusz SSJ8 - 15-01-15 15:16

Sam nie wiem, jak się je określa, więc biorę komputer, na którym robiłem, i na którym mi płynnie chodzi.

RE: Wymagania gry - X-Tech - 15-01-15 15:25

Bierz jakiś słabszy komputer i sprawdź czy przycina/zwalnia gra. Jak nie to spełnia wymagania. Takie wypisz. Najlepiej komputer z 1 rdzeniem.

RE: Wymagania gry - Mateusz SSJ8 - 15-01-15 15:47

Miałem kiedyś 2 rdzenie i jeden z projektów okropnie mi się ciął. Teraz mam sześciordzeniowy i są niewielkie spadki szybkości.

RE: Wymagania gry - Soul - 15-01-15 18:29

No to twoja gra jest badziewnie zrobiona.. LOL Jak może cokolwiek zwalniać na 6 rdzeniach?
Nie widziałem dotąd makerówki która by się przycinała na 2 rdzeniach, albo na porządnym jedno rdzeniowym procku.

RE: Wymagania gry - X-Tech - 15-01-15 18:35

(15-01-15 18:29)Soul napisał(a):  No to twoja gra jest badziewnie zrobiona.. LOL Jak może cokolwiek zwalniać na 6 rdzeniach?
Nie widziałem dotąd makerówki która by się przycinała na 2 rdzeniach, albo na porządnym jedno rdzeniowym procku.

Podobno kolejna część Miasteczka wymaga 15 rdzeni, ale Mateusz czeka, aż mu wojsko zmontuje taki procesor na zamówienie. Póki co Mateusz ma projekt na papierze, ale czeka na tymczasową przepustkę, aby omówić nowy procesor.

RE: Wymagania gry - Dante - 15-01-15 19:16

Trzeba też pamiętać o systemie operacyjnym. O ile na XP, Viście i 7 gry chodzą "w miarę" płynnie, tak na 8/8.1 klatki spadają jak cholera.
Wina samego makera - nie sprzętu.

RE: Wymagania gry - X-Tech - 15-01-15 19:48

Raczej syfiastego windowsa. Dla mnie windows 8 nie odpalając rma jest bezużytecznym śmieciem.

Windows xp sp3 to najlepszy system. Szczególnie jak się z niego wywali masę nieużywanych startowo programów. Śmiga jak rakieta włącza się w kilka sekund.

RE: Wymagania gry - Mateusz SSJ8 - 15-01-15 21:38

Gra ustawiona na 40 FPS zwykle chodzi 39, a mnie na sześciu rdzeniach (AMD Fx6300) w najgorszym wypadku potrafi spaść do 35. Pod koniec używania dwurdzeniowego miałem nawet 14 FPS (Intel Core Duo wymieniony na Pentium D). A Windows XP miałem jeszcze na dwóch rdzeniach, ale dysk poszedł i komputer został "przymuszony" do siódemki, na której przechodził ostatnie lata aż do napuchnięcia procesora po sprawdzeniu gniazdaw domu odmówił pracy, stąd od grudnia mam nowy.

Z tobą to sie akurat zgodzę, Dante. Przy przesiadce ze starego Windows na nowy trzeba się od nowa zapoznawać z systemem, bo coś może nie działać, jak działało na starej. W XP, jak odinstalowywałem Zewnętrzne HDD, klikałem na "Bezpiecznie usuń", a w siódemce, aby zrobić to samo, musz kliknąć "Wysuń" zamiast "Bezpiecznie usuń", bo opcja "Bezpiecznie usuń" nie jest obecna.

RE: Wymagania gry - ziomsamsung - 15-01-15 21:51

Ja mam 1 rdzeń xd