![]() |
|
[VXAce] Skrypt - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VXAce] Skrypt (/Thread-VXAce-Skrypt--2057) |
Skrypt - Yotta - 30-01-15 16:46 Czy istnieje, a jeśli tak, to jak wygląda jego treść, skrypt aktywujący zdarzenie przy wciśnięciu przycisku? Kiedyś chyba taki widziałem. Chodzi mi o komendę do wpisania w warunkach zdarzenia (okienko 'Skrypt'). PS. Nie bardzo wiedziałem, jak to wytłumaczyć. EDIT: Jak w prefiksie (wróciłem do ejsa). RE: Skrypt - Ayene - 03-02-15 17:55 Niestety musisz dać jakiś przykład użycia... bo ja nie za bardzo rozumiem - po co? na co? RE: Skrypt - Yotta - 03-02-15 18:28 Chodzi o to, co wpisuje się w okienku 'Skrypt' (czwarta zakładka ustawień warunku). RE: Skrypt - kanumerki - 03-02-15 19:22 Nie chodzi ci o ustawienie warunku że jakiś klawisz zostanie wciśnięty? Kod: if Input.trigger?(Input::B)RE: Skrypt - Yotta - 04-02-15 12:39 Właśnie o to. RE: Skrypt - Ayene - 04-02-15 13:19 Skoro o to chodziło, to warto dodać, że RGSS3 otrzymał nowy standard i składnię: Kod: if Input.trigger?(Input::B)Kod: if Input.trigger?(:B)Pamiętajcie również, że oprócz 'trigger' są jeszcze 'press' i 'repeat' |