![]() |
|
[XP] Fantasy CMS - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] Fantasy CMS (/Thread-XP-Fantasy-CMS) |
Fantasy CMS - Germillios - 03-02-15 15:04 Witam. Korzystam z CMSa stworzonego przez Thieffera i Dantego, lecz próbuję go zmienić pod użytek własny (tzn. wymiary i położenie okienek). Wszystko działa dobrze dopóki nie próbuję wyjść z menu. Okienka wsuwają się, zajmują prawidłowe pozycje, po czym możemy poruszać kursorem (góra-dół) po komendach, lecz nie możemy przejść do żadnej innej sceny lub wyjść z menu do mapy. Nie wiem czym to jest spowodowane, przeglądałem kod dziesiątki razy i nic. Działało wszystko dobrze do czasu zmiany współrzędnych okienek Window_Location, Window_Gold, Window_Playtime (playtime dodane przeze mnie) oraz Window_MenuStatus. Byłby ktoś znający się lepiej ode mnie na RGSS w stanie mi pomóc naprawić to wysuwanie i wsuwanie się okienek? Oto używany i przerobiony przeze mnie skrypt: Wrzucam jako link do pliku w notatniku, Ultima przyczepiła się o za długi post :-) Prosiłbym o nie zamieszczanie postów typu (skrypty gotowce są ble, jak nie umiesz to się za to nie bierz, ja uważam że zdarzeniówki są lepsze a gry na skryptach ssą itp.). Proszę o pomoc (w końcu do tego jest ten dział RE: Fantasy CMS - Ayene - 03-02-15 17:52 Spróbuj zamienić linijkę (ok. 1167): Kod: if @location_window.x == 228 and @status_window.x == 228Kod: if @location_window.x <= 228 and @status_window.x <= 228RE: Fantasy CMS - Germillios - 03-02-15 18:01 Dzięki. Teraz działa prawidłowo. :-) Temat do zamknięcia. |