![]() |
|
[XP] Ograniczony plecak i mgła w title - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] Ograniczony plecak i mgła w title (/Thread-XP-Ograniczony-plecak-i-mg%C5%82a-w-title) Strony: 1 2 |
Ograniczony plecak i mgła w title - mmaks00 - 11-02-15 16:04 Siemano ;3 Szukam skryptu na ograniczony plecak (mam już depozyt więc trzeba narzucić limit żeby ten miał sens) oraz mgłę w menu głównym. RE: Ograniczony plecak i mgła w title - Mateusz SSJ8 - 11-02-15 16:19 A to jest plecak całej drużyny, czy prywatny inwentarz bohatera? Bo w przypadku bohatera limit miałby sens zdecydowanie. RE: Ograniczony plecak i mgła w title - Avaron - 11-02-15 16:23 Mateusz czytaj ze zrozumieniem! Chodzi mu o depozyt! RE: Ograniczony plecak i mgła w title - Venesard - 11-02-15 16:32 Avaron, to ty nie czytałeś ze zrozumieniem. Sam depozyt nie ma sensu gdy masz nieograniczony plecak. Oto skrypt: http://www.ultimateam.pl/viewtopic.php?t=2013 RE: Ograniczony plecak i mgła w title - mmaks00 - 11-02-15 16:53 <- coś takiegoChodzi o to żeby była zmienna "limit" a każdy przedmiot w plecaku dodawał do niej +1 (automatycznie, bez wpisywania wielu id w treść skryptu) i gdy będzie np >=20 to blokowało możliwość dodawania przedmiotów do plecaka/zmieniało tempo chodzenia bohatera. Wiem, że da się to zrobić w ubogiej wersji na zdarzeniach, ale nie chcę tego robić w ten sposób, bo nie mam innej możliwości wyświetlenia limitu oprócz wiadomości/obrazka. PS. Inwentarz ma być wspólny dla całej drużyny. RE: Ograniczony plecak i mgła w title - mmaks00 - 13-02-15 16:40 Odświeżam RE: Ograniczony plecak i mgła w title - Mateusz SSJ8 - 13-02-15 17:20 Wiesz, gościu-którego-oryginalnego-nicka-nie-znam, że w "Miasteczko Nowoczesne 5" zamierzam po raz pierwszy w serii dać coś takiego? Cytat:Wszystkie znalezione po drodze przedmioty lądują w inwentarzu drużyny, skąd mogą być przydzielone konkretnemu bohaterowi. Założenie bohaterowi nowej zbroi wymaga, żeby ten element, który chcesz mu założyć, znajdował się w jego własnym inwentarzu. Sprzedawać możesz tylko przedmioty znadujące się w inwentarzu drużyny. Jeden bohater może mieć maksymalnie 100 slotów przedmiotów po 99 sztuk na każdy. W inwentarzu drużyny mieści się 999 slotów przedmiotów po 99 sztuk na każdy. Postać może mieć 9900 sztuk różnych przedmiotów, podczas, gdy cała drużyna może na wolną rękę mieć ich 98901 sztukJeśli wystarczająco mocno się wysilisz, możesz wymyślić coś, co bije nawet to. RE: Ograniczony plecak i mgła w title - mmaks00 - 13-02-15 22:12 Tylko, że ty jesteś skrypterem ;) a ja bardziej pisarzem i grafikiem ;c z Ruby to umiem tylko zmienić pozycje okienek, wykonać podstawowe akcje, jak dodanie opcji do menu czy zmiana czcionki ;/ Nie dam rady tego zrobić sam, dlatego napisałem temat, gdybym mógł to bym to zrobił, ale nie potrafię. RE: Ograniczony plecak i mgła w title - Dragon Kamillo - 14-02-15 01:45 To se naskryptuj takie okienko w plecaku jeśli potrafisz, a resztę obsługuj z poziomu zmiennych i typowych zdarzeń. Tylko że wtedy mógłbyś mieć problem ze znajdźkami w walkach i sklepami. Skrypt na mgłę: http://rpgmaker.pl/?co=rpgmaker&typ=rpgxp-skrypty&id=rubyxp-16 RE: Ograniczony plecak i mgła w title - mmaks00 - 14-02-15 02:38 Niestety właśnie walka i sklepy ;/ Fajnie jakby ktoś z nudów napisałby coś takiego, że jeżeli dodam co kolwiek do plecaka to rośnie zmienna o 1, a gdy osiągnie limit 20 to wyświetla się napis, że brak miejsca w plecaku. :( |