![]() |
|
[XP] RTP? - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] RTP? (/Thread-XP-RTP) |
RTP? - ReMiAG - 17-02-15 21:56 Co sądzicie o RTP, szczególnie w XP, da się na nich zrobić dobrą grę (nie wspaniałą) ? Czy to zbędny dodatek do programu? Czekam na odpowiedzi :) RE: RTP? - Crashykk - 17-02-15 22:18 Jak masz pomysł to wszystko się da. Grafika nie jest tak bardzo ważnym elementem, jeżeli potrafisz zbudować ciekawy świat. Jeżeli o samo RTP chodzi to nie jest ono takie złe, ale pewnie wszystkim się już dawno przejadło :) RE: RTP? - takikaki012 - 17-02-15 22:20 Jak dla mnie nadaje się na pierwsze poważne projekty, kiedy już zrobić grę na RTP możesz próbować działać na poważniejszych rzeczach. Przynajmniej ja tak myślę ;D Akurat w XP jest zarąbiste RTP, bo np. w VX lub VXAce jest do B.A.N.I (skrót od: Bardzo Aroganckie, niezadawalające, irytujące). Sam tworzę grę, która jest RTP'ówką i fajnie wychodzi. Jak dla mnie gra nie musi mieć super realistycznych super tilesetów HD, a dobrą fabułę i żeby wciągała. Oczywiście dobre tilesety mają jakieś tam znaczenie, bo wpływają na klimat itd. Ale nie jest to w grze najważniejsze! |