[Dowolny] Naucz się tworzyć gry na różne platformy od podstaw z GD-Polska.pl! - Wersja do druku
Ultima Forum
[Dowolny] Naucz się tworzyć gry na różne platformy od podstaw z GD-Polska.pl! - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik)
+--- Dział: Reklamy (/Forum-Reklamy)
+--- Wątek: [Dowolny] Naucz się tworzyć gry na różne platformy od podstaw z GD-Polska.pl! (/Thread-Dowolny-Naucz-si%C4%99-tworzy%C4%87-gry-na-r%C3%B3%C5%BCne-platformy-od-podstaw-z-GD-Polska-pl)

Strony: 1 2

Naucz się tworzyć gry na różne platformy od podstaw z GD-Polska.pl! - SteveMariano - 01-03-15 17:24

Witajcie jakiś czas temu otworzyłem serwis internetowy poświęcony tworzeniu gier na komputery, konsole nowej generacji oraz urządzenia mobilne. Jeśli chcesz się nauczyć tworzyć profesjonalne gry na różne platformy, a nie znasz języków programowania, to odwiedź koniecznie moją stronę, a przekonasz się, że tworzenie gier jeszcze nigdy nie było takie proste!

Adres: http://www.gd-polska.pl

[Obrazek: Brak-obrazka-marque.png]

Oprócz kursów z RPG Makera, które teraz zacząłem pojawią się również różne inne artykuły o programach, w których tworzy się gry 3D, będą różnego rodzaju kursy programistyczne, graficzne i wiele więcej. Zapraszam serdecznie!

Mariusz Wota
Administrator serwisu internetowego GD-Polska.pl

RE: Naucz się tworzyć gry na różne platformy od podstaw z GD-Polska.pl! - Avaron - 01-03-15 17:33

Na stronie jest za dużo nie potrzebnych rzeczy:
statystyki
polubienia na facebook
Przez co dostałem oczopląsu o.0 :/ w dodatku nigdzie nie mogę znaleźć jakichkolwiek poradników. Jedynie opisy programów.

RE: Naucz się tworzyć gry na różne platformy od podstaw z GD-Polska.pl! - kanumerki - 01-03-15 17:38

Bardzo dobra strona na temat tworzenia gier(lecz widzę tu wiele artykułów odnośnie powstawania gier), choć wygląda jakby dopiero zaczynała. Proszę cię zmień te tło strony bo oczy bolą X_X

Strona chodzi bardzo ślimaczo, dużo okien, reklam no i ogólnie przyczepie się do desingu tej strony. Po prostu mi nie pasuje. Ciężko patrzeć na prawą stronę, zawaloną informacjami i reklamami. O ile w menu można jako tako odnaleźć większość to już prawa strona skopana.

Polecam poprawki od strony wyglądu strony, ale to tylko moje zalecenia więc nie musisz się do nich stosować.

RE: Naucz się tworzyć gry na różne platformy od podstaw z GD-Polska.pl! - Avaron - 01-03-15 17:48

kanumerki nie tylko twoje zdanie :> jak już wcześniej mówiłem za dużo okienek >_<

RE: Naucz się tworzyć gry na różne platformy od podstaw z GD-Polska.pl! - SteveMariano - 01-03-15 18:27

Strona właściwie dopiero startuje i wszystkie wasze opinie są dla mnie ważne. Zmienię tło i pomyślę nad paskami bocznymi co by w nich zmienić. Na razie jest tylko jeden właściwie artykuł o tworzeniu gier, ale już niebawem będzie ich cała masa. Dzięki za opinie. Uwagi innych użytkowników zawsze mile widziane.

RE: Naucz się tworzyć gry na różne platformy od podstaw z GD-Polska.pl! - Solidius - 01-03-15 20:17

Trochę mało konkretnej treści ale myślę, że może z tego wyjść coś ciekawego, tylko ta kupa reklam i kupa tych okienek pokroju tagi i inne bzdety z prawej strony. Ogółem myślę, że zostanę z wami żeby ogranąc unreal development kit. Tylko mam jedno pytanie: czy pojawią się jakieś poradniki związane z CryEngine Free SDK?

RE: Naucz się tworzyć gry na różne platformy od podstaw z GD-Polska.pl! - SteveMariano - 01-03-15 20:41

Cytat:Trochę mało konkretnej treści ale myślę, że może z tego wyjść coś ciekawego, tylko ta kupa reklam i kupa tych okienek pokroju tagi i inne bzdety z prawej strony. Ogółem myślę, że zostanę z wami żeby ogranąc unreal development kit. Tylko mam jedno pytanie: czy pojawią się jakieś poradniki związane z CryEngine Free SDK?

Wiem, że jak na razie jest dopiero właściwie 1 artykuł wprowadzający w tematykę tworzenia gier, ale niebawem napiszę kolejne, może pare wideotutoriali nagram o tworzeniu gier w rpg makerach od 95 do vx włącznie z wersjami konsolowymi, mam zamiar napisać kilka kursów do silnika Unity 3D, UDK i innych silników 3D oraz 2D. Jeśli chodzi o CryEngine Free SDK to na pewno też napiszę tutki do niego, ale na początek piszę artykuły o prostych programach do tworzenia gier dla początkujących, jak już skończę z nimi, to wezmę się za bardziej zaawansowane narzędzia i silniki programistyczne.

Jeśli macie jakieś wskazówki co zmienić na stronie od strony wizualnej, to piszcie śmiało. W końcu to inni użytkownicy co by chcieli na stronie zobaczyć.

RE: Naucz się tworzyć gry na różne platformy od podstaw z GD-Polska.pl! - Avaron - 01-03-15 21:17

A może tak Game Maker: Studio? Jest to darmowy silnik :> wiem że jest dostępny na steamie i niby ma spore możliwości.

RE: Naucz się tworzyć gry na różne platformy od podstaw z GD-Polska.pl! - Mateusz SSJ8 - 04-03-15 14:51

A co z RPG Makerami XP i nowszymi? Bo tam jest tylko 95. Z XP mogę pomóc, jeśli chcesz.

RE: Naucz się tworzyć gry na różne platformy od podstaw z GD-Polska.pl! - Avaron - 04-03-15 20:21

Mati na XP masz już mega poradnik na twierdzy :>