![]() |
|
[XP] System Walki SVBS - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] System Walki SVBS (/Thread-XP-System-Walki-SVBS) |
System Walki SVBS - RtaMag - 01-06-13 20:17 Witam, irytuje mnie w tym systemie walki to, że gdy zaatakuję kogoś, ludzik stoi obok niego, aż mu zleci pasek HP, ten pasek zlatuje przy dużej ilości HP na prawdę długo i czy może ktoś pomóc znaleźć (Jeżeli to możliwe) linijke, w której znajduję się coś na zwiększenie szybkości tego paska. Na razie szukam i może znajdę, ale pomoc by się bardzo przydała, ponieważ dopiero od nie dawna zacząłem się bawić w javie i ruby. Link do Tematu: Temacik :O RE: System Walki SVBS - Deuce - 02-06-13 13:51 Ten skrypt tak ma nie wiem czy tylko na polskiej wersji RMa RE: System Walki SVBS - Ayene - 02-06-13 18:30 W skrypcie są dwie linijki, które odpowiadają za szybkość "zlatywania" paska: Kod: i -= 10RE: System Walki SVBS - RtaMag - 02-06-13 19:12 Ayene, zmieniałem w tej linijce wartość od 1 do 1000, a szybkość spadania HP i SP była nadal taka sama. Deuce nie zrozumiałem cię za bardzo z polską wersją RMa, ale ja mam angielską. ;p RE: System Walki SVBS - Ayene - 02-06-13 19:15 Zamień 10 np. na 50. RE: System Walki SVBS - RtaMag - 02-06-13 19:20 Niestety również zmiana wartości z 10 na 50 nic nie dała. //Zresetowałem Makera i pomogło. Dzięki wielkie Ayene. RE: System Walki SVBS - Ayene - 02-06-13 19:26 Zawsze po zmianie skryptu, przed wrzuceniem testu walki, trzeba zapisać grę. RE: System Walki SVBS - RtaMag - 02-06-13 19:29 Nawet nie wiedziałem, że po czymś takim trzeba było zapisywać. Dzięki, że mnie uświadomiłaś. |