![]() |
|
[XP] Skrypt ON/OFF - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] Skrypt ON/OFF (/Thread-XP-Skrypt-ON-OFF) |
Skrypt ON/OFF - Adrapnikram - 04-04-15 00:52 Otóż robięgrę podzieloną na kilka poziomów. I chciałbym użyć w kilku poziomach tego skryptu: http://www.ultimateam.pl/viewtopic.php?t=4755 I tu mam pytanie. Jak wyłączać i włączać ten skrypt? (Miedzy poziomami.) Chodzi mi o taki warunek ze zmienną/przełącznikiem ale nie pamiętam jak on dokładnie wyglądał. RE: Skrypt ON/OFF - Mateusz SSJ8 - 04-04-15 09:56 Weź spróbuj znaleźć w tym skrypcie funkcje "activate" i "deactivate" lub podobne. A jak nie ma ich, to albo podszkol się w ruby, albo daruj se. Twój wybór. Jeśl te funkcje są, toużywaj ich, a jak ich nie ma, to napisz własny. Przynajmniej następnym razem będziesz wiedział,co jest nie tak. RE: Skrypt ON/OFF - ADI - 04-04-15 10:52 @Mateusz Który to już post nic nie pomagający, a mówiący: "Sam napisz skrypt, i nie pytaj się o to jak go używać." Jak chłopak chce, to niech używa. @Adrapnikram Próbowałeś może bawić się z 'if' oraz 'switch'? Trza by podać id przełącznika. I skrypt uruchamialby się wraz z aktywowanym przełącznikiem (chyba). (Nie mam zbytnio pewności, a nie mam kompa by potwierdzić teraz te info, oraz podać dokładnie jak to miałoby wyglądać :/) RE: Skrypt ON/OFF - Adrapnikram - 04-04-15 14:59 "Próbowałeś może bawić się z 'if' oraz 'switch'? Trza by podać id przełącznika. I skrypt uruchamialby się wraz z aktywowanym przełącznikiem (chyba)." To wiem. Tylko moje próby zrobienia tego if'a nie kończą się zbyt dobrze. Jakby to było C++... RE: Skrypt ON/OFF - Adrapnikram - 11-04-15 16:30 "Próbowałeś może bawić się z 'if' oraz 'switch'? Trza by podać id przełącznika. I skrypt uruchamialby się wraz z aktywowanym przełącznikiem (chyba)." To zna ktoś ten if? Potrzebuję jednak na vxace ale to chyba bez różnicy. RE: Skrypt ON/OFF - Ayene - 11-04-15 16:48 Który skrypt chcesz wyłączyć? Podaj więc skrypt do Ace'a. Samo zamknięcie skryptu w polecenie warunkowe nic nie da. Zwłaszcza w przypadkach zmiany mechaniki w tak globalny sposób. |