![]() |
|
[VX] Hardkorowo - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VX] Hardkorowo (/Thread-VX-Hardkorowo) |
Hardkorowo - Nokachi - 12-04-15 08:59 Pytanie mam następujące: czy ktoś zna łatwy, ergonomiczny sposób aby ukryć obrażenia podczas walki? Tzn. normalna walka przebiega tak: przeciwnik wyskoczył. Wybieram walkę, atak i jest animacja, następnie komunikat ile mu zadałem obrażeń. A ja bym chciał, żeby był sam komunikat o trafieniu bądź chybieniu przeciwnika, obrażenia mu zadane niech pozostaną tajemnicą. Jakieś pomysły? RE: Hardkorowo - Ayene - 12-04-15 09:41 Chcesz ukryć tylko obrażenia zadane przeciwnikowi? A jak postać się leczy ma być już wyświetlane? Ponadto w chwili uderzenia ma wyświetlać się informacja, że je zadano, ale wartość ma być ukryta? Zatem trzeba zmienić dwie rzeczy w edytorze skryptów. Wejdź w skrypt "Vocab" i znajdź linijkę (ok. 65): Kod: EnemyDamage = "%s took %s damage!"Kod: EnemyDamage = "%s took damage!"Następnie wejdź w skrypt "Scene_Battle" i znajdź linijkę: Kod: text = sprintf(Vocab::EnemyDamage, target.name, target.hp_damage)Kod: text = sprintf(Vocab::EnemyDamage, target.name)RE: Hardkorowo - Nokachi - 12-04-15 09:50 Dziękuję ślicznie, przetestuję jak się do kompa dorwę :D EDIT: Wszysto działa, jeszcze raz dziękuję. |