![]() |
|
[VX] Pomoc przy dwóch skryptach - Drobnostki :) - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VX] Pomoc przy dwóch skryptach - Drobnostki :) (/Thread-VX-Pomoc-przy-dw%C3%B3ch-skryptach-Drobnostki) |
Pomoc przy dwóch skryptach - Drobnostki :) - Godlo - 29-04-15 20:10 1. Pierwszy skrypt to "Walka w czasie rzeczywistym" Chodzi o to, że w VX używam dużych postaci z XP, a wysokość pokazywania się broni czy tarczy jest przystosowana na małe postacie! Jak podnieść trochę broń czy tarcze do góry! Screen poniżej! Spoiler: (Otwórz) 2. Kolejny skrypt to "Szybkie pokazywanie przedmiotu" I chodzi mi o usuniecie tego na czerwono! Screen: Spoiler: (Otwórz) Dzięki za pomoc! RE: Pomoc przy dwóch skryptach - Drobnostki :) - ADI - 29-04-15 22:20 W drugim skrypcie, animacja usunięta... (Drugi kod) Wystarczy dać chociażby '#' przed kilkoma linijkami XD Ale możesz je także całkowicie usunąć. Linijka 209, 211, 217, 219 Kod: #@popup_window.pop_up(@icon_index, @x - 26, @y - (i * 4) - 48)Spoiler: (Otwórz) RE: Pomoc przy dwóch skryptach - Drobnostki :) - Godlo - 29-04-15 22:44 Jaśniej, panie, jaśniej, co usunąć? Co to za kod dodałeś co mam z tym zrobić? RE: Pomoc przy dwóch skryptach - Drobnostki :) - Avaron - 30-04-15 11:33 "Ale możesz je także całkowicie usunąć. Linijka 209, 211, 217, 219" Godło 1 za czytanie ze zrozumieniem :D napisał co dokładnie usunąć. RE: Pomoc przy dwóch skryptach - Drobnostki :) - Godlo - 30-04-15 11:37 Usunięcie tych linijek powoduję, że gra wgl się nie włączą :) Edit: Dobra poradziłem sobie, były to inne linijki. Jeszcze jak by ktoś wiedział jak podnieść przedmiot trochę wyżej, w skrypcie "Walka w czasie rzeczywistym" :) |