![]() |
|
[2k3] Historia Zaginionej Marchewki - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Pełne wersje gier (/Forum-Pe%C5%82ne-wersje-gier) +--- Wątek: [2k3] Historia Zaginionej Marchewki (/Thread-2k3-Historia-Zaginionej-Marchewki--2256) |
Historia Zaginionej Marchewki - Crashykk - 02-05-15 01:44 ![]() ![]() Z lekkim opóźnieniem, ale udało się ukończyć projekt. Mam nadzieję, że wersja finalna przypadnie wam do gustu. Życzę miłej gry! Przez jakiś czas "zatrzymałem" swoje życie scenowe, a co za tym idzie również projekty. Nic nie tworzyłem, brakowało mi weny, ale owy przestój dobrze mi zrobił. Zaowocowało to wprowadzeniem w życie kilku pomysłów i spróbowaniem swoich sił w programie przez wielu uznanym jedynym "tru makerem". Tak oto powstał szalony pomysł na grę z może nie do końca epickimi warzywami w roli głównej! Jesteście ciekawi, co wyniknie ze współpracy chłopaka zwykle polegającego na skryptach i programu, który takowych nie posiada? Dobrze trafiliście ![]() Dawno dawno temu w odległej galaktyce... To chyba nie ta opowieść... Zacznijmy, więc jeszcze raz. :) Pewnego dnia główny bohater gry o imieniu Bartek, który jest wegetarianinem wyrusza do miasteczka po codzienną dostawę swoich ukochanych warzyw. Niestety na miejscu okazje się, iż wszystkie warzywa zniknęły i nikt nie wie, co się z nimi stało. Bartek postanawia poruszyć swoje szare komórki, zakłada czapkę detektywa, a następnie wyrusza w drogę za złodziejem warzyw. Czy uda mu się znaleźć odpowiedni dowody i odkryć bandytę? ![]() Jak wiadomo od dawna w majkerze najlepiej sprzedają się przygodówki, gry które opierają się raczej o eksplorowanie terenu, a więc w tym przypadku nie będzie inaczej. Projekt zawiera CustomMenu, które odpalane jest za pomocą klawicza "0" (zero). Pojawiać się będą w nim przedmioty, które do użycia będą potrzebowały uprzedniego przypisania jako "przedmiot interaktywny". Dodatkowo w sekcji "items" znajdziecie każdy przedmiot z dokładnym opisem. Za wskazówki i rady bardzo dziękuję Sojicie oraz Prekiemu, a Kleo za wytrwałą i krwiożerczą walkę z bugami! Jesteś kochana, bardzo, bardzo dziękuję! ![]() Spoiler: (Otwórz) ![]() Ukończone: https://drive.google.com/file/d/17IqMKPsOmX4eOeETEl4c-_r8sZgLCi8h/view Gra zawiera wszystkie pliki potrzebne do odpalenia (w tym RTP 2k3) ![]() RE: Historia Zaginionej Marchewki - krakoman - 02-05-15 19:14 Pobieram, pogram, zobaczymy :) EDIT: Nie wiem czy tak miało być, ale zacząłem grę Vaderem i łapie owce...Przeczytałem fabułę 3 razy i nic nie ogarniam :P Spotkałem listonosza, który mnie zna (pierwszy raz typa na oczy widzę) i dalej nie wiem o co chodzi. Coraz częściej zastanawiam się czy na pewno spawn gracza był w dobrym miejscu...ale gram dalej XD EDIT2: Dlaczego mój bohater to Tomek, jak w opisie jest Bartek xD Nie ogarniam, gram dalej xD EDIT3: Nie mam pojęcia co zrobić :/ Wszędzie leżą "kawałki karteczek", nie mogę ich podnieść xD Daję New Game i znowu zaczynam grę jako Vader i minigierkę z owcami...czy to jest zamierzone? EDIT (ostatni): Pierwsze 5 minut gry, a ja dalej nie ogarniam :C Jakiś typ w PuBie gada ciągle "Winko twoje ma być moje" xD O co tu chodzi :D Pobiorę z drugiego hostingu xD RE: Historia Zaginionej Marchewki - Crashykk - 02-05-15 19:47 Po wydaniu małej poprawki nie zauwazylem, ze w zlym miejscu jest spawn xD Zaraz dodam normalna wersje xd Edit: HZM - Zippyshare RE: Historia Zaginionej Marchewki - krakoman - 02-05-15 21:26 Zagram jutro bo po dzisiejszym dniu mam dość xD RE: Historia Zaginionej Marchewki - Venesard - 02-05-15 21:30 Oświeć mnie jak dokładnie działa ta minigierka z duchami, bo utknąłem :) RE: Historia Zaginionej Marchewki - Crashykk - 02-05-15 21:48 Dziala jak szkielecik. Musisz dojsc do konca sali niedotkniety :) Zombik i Kleo dali rade ;P RE: Historia Zaginionej Marchewki - Venesard - 02-05-15 21:53 Ja w Szkielecika nie grałem :D RE: Historia Zaginionej Marchewki - Yoroiookami - 02-05-15 22:17 Pograłem trochę, poutykałem. Gra mi się całkiem podoba bo ma pogodny klimat. Tekścikami przypomina mi Kejbla. Proponuję nieco zmienić tę minigierkę z duchami, bo bywa miejscami nie uczciwa. Poruszania duszków nie można przewidzieć bo miotają się na lewo i prawo. Ścieżek jest zwykle mniej niż duszków, także w wielu sytuacjach zwyczajnie nie ma ucieczki. W Pacmanie zwykle była jakaś opcja z wyminięciem przeciwnika. Może dlatego że tam te duszki tak nie zasuwały, sam nie wiem. Tak czy inaczej proponuję też dodać jakiś timer na to spowolnienie duszków. Bo najwięcej razy zginąłem myśląc że mam jeszcze sekundkę. RE: Historia Zaginionej Marchewki - Zombik - 02-05-15 23:31 Amatorzy XDDDDDDDDDDDDDD RE: Historia Zaginionej Marchewki - Venesard - 03-05-15 00:03 @Zombik cichaj xD wracaj lepiej do Travelersów :D |