![]() |
|
[XP] Menu w skrypcie - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] Menu w skrypcie (/Thread-XP-Menu-w-skrypcie) |
Menu w skrypcie - ReMiAG - 02-05-15 23:22 Witajcie, nwm czy mnie zrozumiecie, ale mam pytanie: Jak za pomocą skryptu włączyć menu w XP? Tak, że wrzucę to w wywołaj skrypt i się pokarzą opcje, bo nie chcę, aby gracz mógł włączyć je za pomocą klawisza, więc je wyłączyłem. RE: Menu w skrypcie - Venesard - 02-05-15 23:24 W Script Call wpisujesz: $scene = Scene_Menu.new RE: Menu w skrypcie - Mateusz SSJ8 - 03-05-15 10:45 Ale posłuchaj Venesarda TYLKO, jak początkowe skrypty twojej gry nie są przepisane na wzór tych z RPG Makera VX Ace. W przypadku, kiedy są, musisz użyć odpowiedniego odwołania do modułu odpowiedzialnego za ekran, na którym jesteś. Oryginalnie to "SceneManager". Wystarczy wprowadzić w argument funkcji modułu samo "Scene_Menu", a moduł zrobi, co trzeba. |