![]() |
|
[VX] Platformówka - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Skrypty (/Forum-Skrypty) +---- Dział: Zdarzeniowe (/Forum-Zdarzeniowe) +---- Wątek: [VX] Platformówka (/Thread-VX-Platform%C3%B3wka) |
Platformówka - Szymkim213 - 03-05-15 11:42 Dzisiaj na youtubie zauważyłem grę ,która została zrobiona w 2D w RPG Makerze VX i ta cała platformówka [no oprócz skryptu na walkę] to było zrobione na zdarzeniach. Więc dzisiaj zrobiłem coś podobnego co tam zauważyłem ,ale systemem przypomina Mario. Link do Dema: Download Screeny: Screen 1 Screen 2 Screen 3 Może komuś się przyda jakby ktoś by tworzył platformówkę. RE: Platformówka - Adrapnikram - 03-05-15 12:45 Jeśli to sama zdarzeniówka bez skryptów to przyda mi się. RE: Platformówka - Crashykk - 03-05-15 13:39 To nie jest żadna platformówka tylko skakanie (w wyznaczonych miejscach) po dróżkach na jeden klocek, a na dodatek w zwykłej rmowej perspektywie. ^^ Platformówki powinny raczej tak wyglądać ^^ ![]()
RE: Platformówka - Avaron - 03-05-15 15:53 Tragedia... RE: Platformówka - Szymkim213 - 03-05-15 16:32 Skrypt na walkę w czasie rzeczywistym można użyć ,bądź zrobić na zdarzeniach. Ja zrobiłem tylko taką wersję tego ,a poniższą platformówkę można zmieniać do własnych potrzeb. RE: Platformówka - Avaron - 03-05-15 17:50 Ale to nie platformówka... Zresztą powyższą a nie poniższą xd RE: Platformówka - krakoman - 04-05-15 16:29 Szymkim213 napisał(a):Ja zrobiłem tylko taką wersję tego ,a poniższą platformówkę można zmieniać do własnych potrzeb.To NIE jest platformówka...To tylko skakanie od platformy do platformy...Zobacz sobie taką "Magiczną Wieżę" <----TO jest PLATFORMÓWKA zrobiona w RM RE: Platformówka - Avaron - 04-05-15 20:07 Heeee co? krakoman naucz się ty robić cytaty ;-; nie ja to pisałem weź to łaskawie edytuj RE: Platformówka - krakoman - 04-05-15 20:37 Avaron, nawet tego nie zauważyłem xD Już poprawiłem :P Wybacz. RE: Platformówka - Avaron - 04-05-15 21:01 xd troche się wkurzyłem bo ten tekst jest tak idiotyczny że masakra :/// |