![]() |
|
[VXAce] Stawianie np. drzew na mape - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VXAce] Stawianie np. drzew na mape (/Thread-VXAce-Stawianie-np-drzew-na-mape) Strony: 1 2 |
Stawianie np. drzew na mape - KotSadysta - 20-07-15 22:27 Gdy stawiam np. drzewa na mapę widać tło wokół, w VX tak nie było, a muszę się przenieść na VXAce by zrobić mój pomysł ;\. Pomocy, w XP były warstwy, szkoda że ich już nie ma. RE: Stawianie np. drzew na mape - Adrapnikram - 20-07-15 22:39 Co nie tak z tym tłem? Chciałbyś tam czarny ekran zobaczyć czy co? RE: Stawianie np. drzew na mape - KotSadysta - 20-07-15 22:50 Rozchodzi mi się o to że jak stawiam drzewo i tak dalej na trawe, wokół drzewa nie ma trawy tylko to przezroczyste. RE: Stawianie np. drzew na mape - Amelanduil - 20-07-15 22:50 Można screeny, wszyscy na pewno będą bardzo dźwięczni za to? Jasnowidzami nie jesteśmy... RE: Stawianie np. drzew na mape - Revlis - 20-07-15 22:51 Najlepiej będzie jeśli na szybko wrzucisz screena, bo niczego nie rozumiem. Amela mnie wyprzedził o minutkę :) RE: Stawianie np. drzew na mape - KotSadysta - 20-07-15 22:56 ![]() O to screen. RE: Stawianie np. drzew na mape - Amelanduil - 20-07-15 22:58 Trochę za mały ten twój screen... całe okienko edytora byłoby lepsze >_> To RTP ci tak działa, czy masz jakiś dziwny własny tileset włożony? RE: Stawianie np. drzew na mape - Revlis - 20-07-15 23:00 To jest drzewko z tilesetu? I trawa dookoła też się zmieniła? Czyżby owe drzewko było w tilu A? RE: Stawianie np. drzew na mape - KotSadysta - 20-07-15 23:02 Te drzewo jest z tilu outside_B @edit całe zdjęcie. ;d
RE: Stawianie np. drzew na mape - Revlis - 20-07-15 23:06 Edit* dopiero teraz zauważyłem że drzewko jednak jest w titlu A. Rzeczy z tilesetu A nie nakładają się na siebie, musisz umieścić ten titl w B,C,D, lub E. |