![]() |
|
[Dowolny] Grafiki - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [Dowolny] Grafiki (/Thread-Dowolny-Grafiki--2376) |
Grafiki - Kostek - 27-07-15 09:03 Witam Potrzebuję grafiki, które koniecznie mógłbym użyć w komercyjnym projekcie (grafiki np. na licencji CC) w stylu RPG Makera XP, klasyczne średniowiecze. Wszystko, postacie, domki, drzwi, wystrój wnętrz itp. Im więcej tym lepiej :) RE: Grafiki - Amelanduil - 27-07-15 13:18 Kostuś po co ci projekt komercyjny, naucz się najpierw robić dobrze darmowe gry :I RE: Grafiki - Avaron - 27-07-15 22:04 Zgłoś się do Celliany :) zapłacisz jedynie jakieś 15000$ :> A tak na serio to jak wyobrażasz sobie robienie gry komercyjnej? RE: Grafiki - Kostek - 28-07-15 11:01 15000$ ? Dość rozrzutny jesteś XD Normalnie sobie wyobrażam robienie takiej gry, zawsze patrze na licencje aby mnie nikt nie pozwał, nie zawsze ktoś pozwala na używanie jego grafik. Tak bardziej do tematu, to da się znaleźć grafy do komercyjnego pro, nie trzeba szukać daleko: "Wszystkie moje materiały są przeznaczone do dowolnego użytku na zasadach licencji Creative Commons (Uznanie Autorstwa). Nie ma dla mnie różnicy, czy są wykorzystywane komercyjnie czy nie." Ąyene Pozdrawiam :) RE: Grafiki - Adrapnikram - 28-07-15 14:58 W narzędziach wyszukiwania w google możesz sobie ustawić w jakiej licencji chcesz grafik szukać. Ogólnie tworzenie komercyjnej gry to nie tylko grafiki. Szczególnie jak pierwsza gra została bardzo słaba odebrana. Nie baw się tylko w takie rzeczy jak robienie za kasę bo tylko się na tym przejedziesz. Do tego trzeba mieć większy profesjonalizm, bo inaczej nikt się tym nie zainteresuje. RE: Grafiki - Amelanduil - 28-07-15 17:22 Adrapnikram napisał(a):Nie baw się tylko w takie rzeczy jak robienie za kasę bo tylko się na tym przejedziesz.Dokładnie. To jest jak z youtubem, jak robisz to dla kasy - do niczego nie dojdziesz. Jako twórca gier nie będziesz się różnił niczym od tych ludzi, którzy robią gówniane gry na komórki. Nie bądź januszem biznesu, twórz gry z samej chęci tworzenia. |