![]() |
|
[XP] Szukam ludzi do Studia. [ZAMKNIĘTE] - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Ogólna dyskusja (/Forum-Og%C3%B3lna-dyskusja) +--- Wątek: [XP] Szukam ludzi do Studia. [ZAMKNIĘTE] (/Thread-XP-Szukam-ludzi-do-Studia-ZAMKNI%C4%98TE) |
Szukam ludzi do Studia. [ZAMKNIĘTE] - Vason - 29-07-15 17:35 Witam poszukuje ludzi do mojego studia które tworzy gry "AMAZING WORLD" Jakich ludzi potrzebuje: Dział tworzenia map: 2-4 osób. Dział Skryptów (Wyszukuje skryptów do gry): 1-2 Osób. Dział Dialogów: 2-4 Osób. Dział Fabuły: 2-5 Osób. Graficy: 2-4 Osób. RE: Szukam ludzi do Studia. - Kryzz333 - 29-07-15 17:45 Nie chcę być niemiły, ale z tego nic nie będzie. Nikt nie będzie chciał robić gry w jakimś posklejanym zespole z obcymi, niepewnymi ludźmi, a szczególnie prowadzącego przez początkującego. a 9 osób do dialogów i fabuły to już kuriozum xD Sugeruję nauczyć się robić dobre gry w jedną osobę + z pomocą z forum, zamiast zaprzątać sobie głowę takimi projektami. RE: Szukam ludzi do Studia. - ShiroĒsu - 29-07-15 18:37 Szukasz grafików więc nie robisz grę żeby pokazać swoją wizję artystyczną. Szukasz ludzi od wyszukiwania skryptów i robienia map, więc nie chodzi ci też o samo robienie gier. Szukasz takrze ludzi od fabuły i dialogów, więc nie chcesz przedstawić za pomocą gry własnej historii. Więc jaki masz cel w robieniu gier? Jeżeli chcesz nacisnąć magiczny klawisz z napisem "zrób grę" i stać się popularnym żeby wszystko było czoko loko i dżezi, to przykro mi ale nie tak to działa. RE: Szukam ludzi do Studia. - Mateusz SSJ8 - 01-08-15 15:01 Vason. Kiedyś powiedziałem tu, dla jakich ludzi NIE jest RPG Maker. I tak się składa, że TY właśnie pokazałeś, że należysz do tej grupy. Chcesz stworzyć grę, to obcykaj RPG Makera XP, liż Ruby, eksperymentuj z bibliotekami napisanymi w C i twórz swoje gry sam. A jak chcesz dalej szukać klawisza z napisem "zrób grę" na swojej klawiaturze, to pozwolę sobie zacytować jedną dżdżownicę z kreskówki. Cytat:EAT DIRT!!! RE: Szukam ludzi do Studia. - Vason - 04-08-15 17:17 Dobra dzięki! A wie ktoś dla czego jak kładę podłogę w RPG Maker XP na oczywiście dolnej warstwie to po jednej stronie mapy po tej podłodze mogę chodzić a po drugiej już nie. RE: Szukam ludzi do Studia. - Venesard - 04-08-15 22:37 Człowieku, masz problemy z położeniem podłogi w grze a chcesz studio zakładać??? :O Damn, te ambicje.. Jeśli kładziesz podłogę w pierwszej warstwie to upewnij się że nie położyłeś "niewidzialnych" klocków w warstwach wyższych, jeśli puste pole ma ustawione blokowanie na "X" to nie będziesz mógł chodzić nawet jak nic nie widać. RE: Szukam ludzi do Studia. - Keibi - 05-08-15 10:37 (04-08-15 22:37)Venesard napisał(a): Człowieku, masz problemy z położeniem podłogi w grze a chcesz studio zakładać??? :OTak powstają Miasteczka Nowoczesne :) A co do tematu, jeśli to nie pomoże to przejedź takim jednym przezroczystym kwadracikiem koło trawy na wyższych warstwach w miejscach, gdzie nic nie widać a nie można chodzić... RE: Szukam ludzi do Studia. - Mateusz SSJ8 - 05-08-15 15:11 @Keibi Cytat:PASZOŁ WON, X-TECH!!!Venesard napisał(a):Człowieku, masz problemy z położeniem podłogi w grze a chcesz studio zakładać??? :OTak powstają Miasteczka Nowoczesne :) Co do tematu, to nie powinieneś się zabierać za tworzenie gier w RPG Makerze, jeśli nie ogarniasz blokowania w Tilesetach, Vason. X - nie przejdziesz po tym klocku. O - po tym klocku możesz przejść przynajmniej w jednym kierunku. Kwadrat - jeśli ten klocek wyświetla swoją górną krawędź na całą swoją szerokość, to możesz po nim przejść, a jak masz tylko boczną, krawędź lub żadnej, to nie możesz przez niego przejść. Kwadrat jest dostępny TYLKO dla klocków samotwórczych. RE: Szukam ludzi do Studia. - Vason - 07-08-15 09:35 Dzięki wszystkim. RE: Szukam ludzi do Studia. [ZAMKNIĘTE] - Hobar - 30-08-15 12:29 Po pierwsze: naucz się podstaw rpg markera. Po drugie: naucz się skryptologii (dodawanie skryptów i ustawianie zdarzeń na podstawie kodów w skrypcie np.*http://www.ultimateam.pl/viewtopic.php?t=2072* Po trzecie lecz to niekonieczne: naucz się obsługiwać programy graficzne typu "FOTO-SZOP" lub "GIMP'ER" A i jak pójdziesz do roboty to tam niema takiego czegoś jak "zrób to za mnie" |