![]() |
|
[VX] [Prośba]System umiejętności - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VX] [Prośba]System umiejętności (/Thread-VX-Pro%C5%9Bba-System-umiej%C4%99tno%C5%9Bci) Strony: 1 2 |
[Prośba]System umiejętności - Pan Cube - 06-06-13 16:19 Chodzi mi o takie że można iść w dowolną stronę np. Jak jest się magiem to w tym systemie można wybrać w stronę jakiegoś maga np. Lodu. Pamiętam że taki był, ale chciałbym żeby demo było po polsku, jak i instrukcja w skrypcie. RE: [Prośba]System umiejętności - papek - 07-06-13 14:15 możesz zrobić taki myk.. zrób np. wybór, do tego wpisz te klasy maga (lodu itd.) wybierz jakąś i żeby ten wybór zmienił klasę naszej postaci + dał inne umiejętności co do niej. np. zrób klasę maga lodu i daj mu umiejętności związane z wodą/lodem, potem maga ognia i umiejętności ognia itd.. RE: [Prośba]System umiejętności - Pan Cube - 07-06-13 15:46 Ale mi chodzi o podanie skryptu. Wiem, nie napisałem :\ RE: [Prośba]System umiejętności - Ayene - 08-06-13 13:39 Nie wiem, czy to jest to, o co Tobie chodzi, ale od razu mi się nasunął tzw. drzewko umiejętności. Skrypt wraz z demkiem jest np. na starej Ultimie RE: [Prośba]System umiejętności - Pan Cube - 09-06-13 08:47 Coś w tym stylu. Ale to jednak to :) Źle napisałem, powinno być drzewko umiejętności :) Błąd się znalazł w 199 linijce, a w niej pisze: Spoiler: (Otwórz) Ktoś wie o co chodzi? Bym chciał też ten skrypt na VX ace. RE: [Prośba]System umiejętności - Pan Cube - 10-06-13 13:56 @refresh RE: [Prośba]System umiejętności - Ayene - 10-06-13 15:04 Ale nie podajesz treści błędu, tylko wskazujesz linijkę. Podaj dokładnie treść. RE: [Prośba]System umiejętności - Pan Cube - 10-06-13 15:30 Spoiler: (Otwórz) RE: [Prośba]System umiejętności - Mateusz SSJ8 - 10-06-13 16:22 Zmienna "$menu_command_data_MMM" ma wartość "nil" 1. "sel = $menu_command_data_MMM[index]" to jest wywołanie 2. "sel = nil[index]" to jest rdzeń Musisz ustawić wartość zmiennej "$menu_command_data_MMM" tak, żeby miała typ "Array" (wtedy "index" może być TYLKO typu "Numeric/Integer") lub "Hash" (wtedy index może mieć dowolną wartość). Przykłady znajdziesz w standardowym oskryptowaniu gry Cytat:@data = []w "Game_Switches" to jest typ "Array" Cytat:@data = {}w "Game_SelfSwitches" to jest typ "Hash" Sam też już miałem tą lekcję. Nigdy nie wywołuj "[]" ani "[]=" dla wartości "nil" RE: [Prośba]System umiejętności - Pan Cube - 10-06-13 17:36 Nie rozumiem z tego nic na nic. Mógłbyś może podać w pełni poprawioną linijkę? |