![]() |
|
Inne proste silniki gier - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik) +--- Dział: Inne (/Forum-Inne) +--- Wątek: Inne proste silniki gier (/Thread-Inne-proste-silniki-gier) |
Inne proste silniki gier - Avaron - 20-08-15 04:04 Witam a więc krótko i treściwie. Jakie znacie inne niż RPG Maker proste w obsłudze silniki gier? Interesują mnie gry na wszystkie platformy (PC, konsole, Android, Mac OS, Linux, DOS). Jeżeli jesteście tak mili to przydał by się jakiś link do pobrania silnika oraz forum niekoniecznie polskiego. Ja osobiście znam "The Games Factory 2" link do pobrania: http://eros.vlo.gda.pl/~jdrzez/informa/TGF2.exe Służy on do tworzenia gier platformowych oraz gier z widokiem z lotu ptaka (np. Mad Max na NES'a <3) RE: Inne proste silniki gier - Adrapnikram - 20-08-15 11:28 Game Maker. Daję obsługę skryptów, ale nie trzeba tego robić. Chyba do niego wrócę swoją drogą... Ma więcej opcji niż RM nawet w demie, ale nie jest tak intuicyjny. RE: Inne proste silniki gier - ADI - 20-08-15 13:13 *Ray Casting Game Maker - Pierwszy program w którym robiłem XD Tworzysz własne labirynty etc, płaskich przeciwników którzy podbiegają i biją/strzelają z dala, a Ty biegasz z gun'em i rozwalasz ich na miazgi. *001 Game Creator Taki inny mejker :P Może i ma ciekawe funkcje już sam w sobie, ale trudniejszy w ogarnięciu jeśli porównywać do RM'a :P *FPS Creator Sama nazwa wskazuje. Robisz mapki, wklejasz modele, kodujesz co tam chcesz i masz własnego FPS'a :P *M.U.G.E.N. Na bijatykach opartych o ten silnik się wychowałem, a niedawno robiliśmy szkolny projekt na lekcjach XD Jest prosty w obsłudze itd, ale nie zrobisz w tym nic innego jak bijatyki :P Było ich jeszcze więcej w moim życiu, ale na chwile obecną, te pamiętam. Hah... RE: Inne proste silniki gier - Avaron - 20-08-15 15:31 helio108 napisał(a):TGF2 służy do wszystkiego.Tak racja FPS'a 3D też tam zrobie :) robiłeś coś na tym silniku wgl? Całkiem fajne te silniczki :) M.U.G.E.N'a pobrałem i coś w nim tam kminie :) RE: Inne proste silniki gier - HeXaGoNeR - 20-08-15 18:54 Construkt 2 jest też fajny, służy do platformówek btw. Słyszałem że ma wyjść nowy RPG Maker MV |