![]() |
|
[VXAce] Przyklejenie Parallaxa - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VXAce] Przyklejenie Parallaxa (/Thread-VXAce-Przyklejenie-Parallaxa) |
Przyklejenie Parallaxa - helio108 - 20-08-15 10:30 Witam. Czy wie ktoś jak bez skryptów "przykleić" parallaxa do mapy? Standardowo jak kamera porusza się w prawo to parallax w lewo (no mniej więcej :P ) Wie ktoś jak go przykleić? Z góry dziękuję. EDIT: Temat do zamknięcia! Wielki i mężny Dragon Kamillo mi pomógł. Dla osób które szukają odpowiedzi tutaj poradnik: Spoiler: (Otwórz) RE: Przyklejenie Parallaxa - Adrapnikram - 20-08-15 11:24 Możesz ustawić jako obrazek (problem przy krańcach mapy) lub zmniejszyć parallaxa do wymiarów ekranu (chociaż nie wiem czy to w VXAce pomoże). RE: Przyklejenie Parallaxa - helio108 - 20-08-15 11:28 Parallax jest idealnie dopasowany do wymiarów mapy. A jeśli chodzi o to aby wstawić go jako obrazek to przecież mi zdarzenia zakryje, no nie? Chyba że da się jakoś wstawić za zdarzeniami. RE: Przyklejenie Parallaxa - helio108 - 20-08-15 19:47 Temat do zamknięcia. |