![]() |
|
[VX] Nie molestujmy shifta - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VX] Nie molestujmy shifta (/Thread-VX-Nie-molestujmy-shifta) |
Nie molestujmy shifta - Diablo - 07-06-13 16:32 Witam! Mam jedną bardzo ważną prośbę! Czy jest jakiś sposób, aby już nie dało się przyśpieszać postaci? Chodzi o całkowite usunięcie funkcji, którą pełnił klawisz shift. RE: Nie molestujmy shifta - Heroina - 07-06-13 16:35 ustawić na zmiennej że jeżeli wciśniemy shift nic się nie stanie, jest też możliwość edycji skryptu. RE: Nie molestujmy shifta - Avara - 07-06-13 16:41 @Diablo nie wiem po co tworzysz temat a po kilku sekundach pytasz się o to samo na czacie -.- W takim razie powtarzam: We właściwościach danej mapy na górze pod wyborem BGS i BGM jest opcja usuwająca możliwość biegania. W angielskiej wersji nazywa się ona "disable dashing" a w polskiej nie pamiętam, ale jakoś dziwnie O.o Wystarczy ją zaznaczyć. Dla każdej mapy oddzielnie trzeba ją włączyć. RE: Nie molestujmy shifta - Diablo - 07-06-13 16:51 Zaczęło mi coś wywalać! Problemu nie było dopóki nie zablokowałem biegania na mapach. Oto screen tego co mi wywala: ![]() To spis skryptów: ![]() A to wywalająca linijka skryptu:
RE: Nie molestujmy shifta - Mateusz SSJ8 - 07-06-13 19:25 1. Naciśnij F1 2. Zakładka z klawiaturą 3. Znajdź Shift i usuń spod niego przycisk Konsoli RPG Makera. Wykonaj w poprawnej kolejności, bo jak nie, to nie usuniesz. UWAGA!!! Działa tylko dla ustawiającego. Nie wiem, czy na cały komputer, czy tylko na konto na nim. RE: Nie molestujmy shifta - Ayene - 07-06-13 19:54 Jeśli chcesz wyłączyć bieganie globalnie wystarczy, że wejdziesz w skrypt 'Game_Player', znajdziesz linijkę: Kod: return Input.press?(Input::A)Kod: # return Input.press?(Input::A)Co do Twojego błędu. Pojawia się od razu po wejściu, czy po wczytaniu gry? RE: Nie molestujmy shifta - Diablo - 08-06-13 18:50 Problem rozwiązany |