![]() |
|
[Dowolny] Gry z RM'a na PSP - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Ogólna dyskusja (/Forum-Og%C3%B3lna-dyskusja) +--- Wątek: [Dowolny] Gry z RM'a na PSP (/Thread-Dowolny-Gry-z-RM-a-na-PSP) Strony: 1 2 |
Gry z RM'a na PSP - dobiko - 11-09-15 10:44 Tak jak w temacie, czy jest jakiś skrypt by gra poszła mi na psp? Od dawna mnie to zastanawia bo chętnie bym pograł na swoim staruszku w gierki z RM'a a już wgl było by mega samemu coś zrobić na tą platformę :) Każda informacja się liczy, tylko proszę bez zbędnych tekstów typu wujek google nie gryzie albo wyszukam to za ciebie x.x bo jakbym sam miał możliwość do bym poszukał :( RE: Gry z RM'a na PSP - Amelanduil - 11-09-15 13:25 Ugh... musiałbyś przepisać cały kod źródłowy projektu i zapisać go w ISO... a i tak poszło by tylko na przerobionej konsoli. W skrócie: nie ma bata żeby się dało. To samo tyczy się jakiejkolwiek innej konsoli. Dziękuję, dobranoc. RE: Gry z RM'a na PSP - dobiko - 11-09-15 13:48 Kurde szkoda ;-; ale no nic, dzięki za szybką odpowiedź :) RE: Gry z RM'a na PSP - noruj - 11-09-15 14:12 Możesz zrobić grę na PSP na makerze, który został wydany na PSX w ramach emulacji. Poszukaj, kiedyś sam sobie z nudów robiłem grę na PSP na tym makerze. RE: Gry z RM'a na PSP - dobiko - 11-09-15 14:38 o dzięki! Poszukam :) RE: Gry z RM'a na PSP - Crashykk - 11-09-15 20:05 https://easy-rpg.org/ Grałem kiedys na tym na psp, ale nie wiem czy jest nadal wspierane. Tylko 2k/2k3. Link do emulatora. http://f4ke.de/dev/easyrpg/easyrpg-psp-0.2.1-testing.zip RE: Gry z RM'a na PSP - Mateusz SSJ8 - 14-09-15 14:20 Nie zdziwię się, jeśli dzisiaj łatwiej o gry komputerowe robione w RPG Makerze XP, niż o te na Play Station Portable robione w RPG Makerze 5 wydanym na stacjonego PSXa. Na konsolach niemających ekranu dotykowego, żeby wprowadzić tekst wiadomości, trzeba jechać wskaźnikiem na pożądaną literę i tam X, Nawet nie chcę myśleć, jak wybiera się polecenia zdarzenia, bo choćby nie wiem, jak dobrze silnik gry można sobie w skrypcie napisać, to na zdarzeniach zawsze najlepiej się układa fabułę gry. Myślę, że dopiero wtedy jakiś natywny RPG Maker wyjdzie na PSP, kiedy Sony zastąpi ten ekran dotykowym. W końcu niby czemu już wydali RPG Makera na NDS. RE: Gry z RM'a na PSP - Crashykk - 14-09-15 15:30 Mateusz SSJ8 napisał(a):Myślę, że dopiero wtedy jakiś natywny RPG Maker wyjdzie na PSP, kiedy Sony zastąpi ten ekran dotykowym. Ps Vita? Ta konsola istnieje kilka lat, a mejkera nadal nie ma i zapewne nie będzie. RE: Gry z RM'a na PSP - Mateusz SSJ8 - 14-09-15 16:36 Może żaden gracz w Japonii nie myślał o stworzeniu RPGa specjalnie na PSVita? Tam na rynku konsol z resztą rządzi Nintendo, bo kto nie lubi Mario. RE: Gry z RM'a na PSP - Avaron - 14-09-15 17:53 Sony w Dżaponi jest niezbyt popularne :) wszystko obraca się w okół nintendo, wystarczy spojrzeć na statystyki sprzedaży :) stworzenie makera na Vite niezbyt się opłaciło enterbrejnowi |