![]() |
|
[VXAce] Krystaliczny Deszcz - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Zapowiedzi gier i dema (/Forum-Zapowiedzi-gier-i-dema) +--- Wątek: [VXAce] Krystaliczny Deszcz (/Thread-VXAce-Krystaliczny-Deszcz) Strony: 1 2 |
Krystaliczny Deszcz - dobiko - 11-09-15 13:47 Krystaliczny Deszcz Witam! Przychodzę dziś do was z zapowiedzią projektu nad którym pracuję ze znajomymi. Co prawda już od jakiegoś czasu tworzymy go, ale dopiero teraz udostępniam go tutaj na forum jako zapowiedź :) O samym projekcie: Świat gry jest podzielony na trzy części, które odzwierciedlają konkretne krainy. Zaczynamy na "środkowej" krainie która zwie się Dire wraz z biegiem wydarzeń odwiedzimy powietrzne dominium w krainie Lumirej oraz podziemny świat Esterlej. Każdy z tych trzech światów to osobna historia i osobne wydarzenia. Rozległy świat który da nam kilkadziesiąt misji rozrzuconych po całych kontynentach. Póki co zajmujemy się dopracowywaniem , dodając nowe części krainy i odblokowując coraz więcej zawartości którą chcemy wam pokazać i opowiedzieć! Fabuła pierwszej części gry~: Spoiler: (Otwórz) W grze mamy do wyboru kilka postaci którymi przyjdzie nam zagrać oraz kilka klas. Postacie: Spoiler: (Otwórz) Spoiler: (Otwórz) Muzka w grze: W samej grze będzie towarzyszyć ciekawie dobrana muzyka która umili nam chwile spędzone z grą :) Spoiler: (Otwórz) Tak więc jest czym się póki co pochwalić i jak macie jakieś pytania to śmiało zadawajcie, a ja postaram się odpowiedzieć jak najlepiej na nie :) Pozdrawiam! Edit: Nowe zdjęcie z projektu :) Spoiler: (Otwórz) RE: Asawore: Krystaliczny Deszcz - Avaron - 11-09-15 16:19 Mapa światu z gotowca :< Reszta map wygląda jak stworzone na szybko, targ to porażka :< Ten 8BIT EVENT psuje cały klimat gry, ani to ładne ani potrzebne Fabuła to jakiś spin-off SAO ;) Podsumowując na grę czekam ale spodziewam się bardziej średniaka niż dobrej gry :< RE: Asawore: Krystaliczny Deszcz - dobiko - 11-09-15 16:42 mamy w zanadrzu parę ciekawych rozwiązań i możliwości więc może być lepiej ;) i tak pierwsza mapa jest z gotowca ale przerabiana trochę plus to jest tylko mapa asawore ^^ cała gra się rozgrywa w swego rodzaju dungeonach, podrzucę pare zdjęć zaraz :) RE: Asawore: Krystaliczny Deszcz - Amelanduil - 11-09-15 21:12 dobiko napisał(a):onad to studyjne nagrania dialogów! Tak dobrze czytacie, nagrywamy ścieżki mówione do projektu by jeszcze bardziej go "ożywić". Póki co są podstawowe dialogi początków gry.Waść się lepiej podszkolcie w pisaniu opowieści, bo inaczej z tych voice actingowych dialogów nie wyjdzie nic wartego do wpisania w CV... zacząłbym od wywalenia czegokolwiek związanego z innymi settingami czy cudzą twórczością. Główny zarzut do produkcji: wieje straszliwą amatorszczyzną i brakiem obeznania z podstawami. W kwestii mappingu... inni twórcy dość wysoko stawiają poprzeczkę, tutaj to wygląda jakby nawet nie chciało skakać. Easter eggi nie są czymś, czym się powinno chwalić. Czy raczej, mija się z celem wyjawianie ich publice... >_> RE: Asawore: Krystaliczny Deszcz - dobiko - 15-09-15 12:55 Gra przechodziła długą że tak powiem ewolucję. Początkowo zamysłem gry było zwykły turowy "erpeg". Potem znajdując coraz więcej natchnienia zmieniliśmy to w projekt sao który opierał się o ziarno świata z ostatnich odcinków pierwszej serii :) Aktualnie gra mimo wszystko jest dopracowywana i dodaliśmy do niej masę fajnych rozwiązań jak walka w czasie rzeczywistym, zbieranie kart do minigry karcianej, system pogody, dziennik misji, dodatkowe klasy które odblokowuje się z poziom lub treningiem u odpowiedniego mistrza, walki z bossami i wiele więcej ;) Mimo że pierwsze "skriny" nie były najlepsze to myślę że aktualne już lepiej podejdą do gustu wam ;) A co do Easter egga, to tylko jeden na pokaz że w grze są umieszczone i na pewno jest ich masa :D Sama gra nie polega na idź, zabij, przynieś. Jest sporo zagadek które sprawią że trochę trzeba będzie jednak pomyśleć nad nimi ;) Tak więc mam nadzieję że jeśli wydamy demo a na pewno wkrótce to nastanie to sprostamy oczekiwaniom :D RE: Asawore: Krystaliczny Deszcz - Avaron - 15-09-15 20:08 dobiko napisał(a):i dodaliśmy do niej masę fajnych rozwiązań jak walka w czasie rzeczywistym, zbieranie kart do minigry karcianej, system pogody, dziennik misji, dodatkowe klasy które odblokowuje się z poziom lub treningiem u odpowiedniego mistrza, walki z bossami i wiele więcejczyli klasycznie :) a że tak dopytam ile z dodanych do gry skryptów napisaliście sami? PS ja nie widzę żadnych "aktualnych" screenów RE: Asawore: Krystaliczny Deszcz - ADI - 16-09-15 09:31 @Avaron Na dole pierwszego postu są XD @Temat Martwi mnie jednak sam gameplay, jak to będzie wyglądać. Liczę że dobrze wykorzystacie materiały i będą miały jakieś znaczenie w grze, a nie będą tylko jako dodatek. A misje? Będzie coś w stylu że wyświetla się nam wiadomość iż mamy za zadanie to i to, czy jednak będzie jakiś wątek fabularny? PS. Ogólie mam podobne wrażenia co Amel (11-09-15 21:12)Amelanduil napisał(a): (...) zacząłbym od wywalenia czegokolwiek związanego z innymi settingami czy cudzą twórczością. Główny zarzut do produkcji: wieje straszliwą amatorszczyzną i brakiem obeznania z podstawami. Niemniej jednak życzę ukończenia projektu, i niech okaże się on dobrą grą :P RE: Asawore: Krystaliczny Deszcz - dobiko - 16-09-15 09:36 Cytat:czyli klasycznie :) a że tak dopytam ile z dodanych do gry skryptów napisaliście sami? Niestety nie mamy ludzia od skryptów :) Ale po co się męczyć jak na tym nie będziemy zarabiać tylko hobbystycznie robimy, więc skrypty z neta jak najbardziej. Jedyne co to lekko zmienialiśmy w samych skryptach tak by dopasować do projektu nic więcej ;) Co do screenów, przyjrzyj się. Na samym dole jest edit z nowymi xd Co do gameplaya, to chyba jedyna rzecz którą mamy skończoną xD Walka jest dynamiczna z różnorodnymi przeciwnikami, plansze kolorowy i w miarę interaktywne otoczenie. Misje są i fabularne i losowe. Np po podniesieniu czy znalezieniu czegoś uaktywni się nowa misja. Oczywiście jest w menu dziennik w którym wszystkie szczegóły zadań będą opisane :) Poza skryptami nie ma tutaj żadnej cudzej twórczości poza kawałkiem z dwóch piosenek jak sekrety, wszystko staramy się tworzyć sami. Co do settingów to nie wiem o co chodzi O.o RE: Asawore: Krystaliczny Deszcz - Amelanduil - 16-09-15 21:31 (16-09-15 09:36)dobiko napisał(a): [quote]Co do settingów to nie wiem o co chodzi O.oUgh... serio? Podstawowa terminologia >_> Setting to ogóly termin na to gdzie, w jakim czasie i realiach dzieje się historia. RE: Asawore: Krystaliczny Deszcz - Avaron - 17-09-15 04:00 Ah no jednak są :D przepraszam za kłopot :) dobiko napisał(a):Poza skryptami nie ma tutaj żadnej cudzej twórczości poza kawałkiem z dwóch piosenek jak sekrety, wszystko staramy się tworzyć sami.Moment moment a grafiki? PS "Samotna Wierza" "chces" i jeszcze kilka innych błędów :) miło by było je poprawić PPS przed "? , ." nie dajemy spacji :) |