![]() |
|
[XP] Skrypt wymuszający zapis gry - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] Skrypt wymuszający zapis gry (/Thread-XP-Skrypt-wymuszaj%C4%85cy-zapis-gry) |
Skrypt wymuszający zapis gry - Kryzz333 - 18-10-15 20:09 Jest taka sprawa, znalazłem taki skrypt Kod: class Scene_SavePozwala on wymusić zapis gry na dowolnym slocie. A mógłby ktoś zrobić, żeby on zapisywał na najnowszym savie? RE: Skrypt wymuszający zapis gry - Mateusz SSJ8 - 19-10-15 08:25 Sprawdź pierwszą pętlę "for" w funkcji "initialize" skryptu "Scene_Load" lub "Scene_File", ewentualnie w "Scene_Save". Swoją drogą po co pytasz co coś takiego? RE: Skrypt wymuszający zapis gry - Adrapnikram - 19-10-15 16:49 No tak ale wiedząc o co dokładnie chodzi to można ten skrypt nowy jakoś napisać prościej a nie tak dookoła. RE: Skrypt wymuszający zapis gry - Kryzz333 - 19-10-15 18:11 To ogólnie taka propozycja. Tego co pisze Mateusz nie rozumiem kompletnie ;-; Ogólnie potrzebuję właśnie autosave, ale koniecznie na najnowszy save RE: Skrypt wymuszający zapis gry - Mateusz SSJ8 - 19-10-15 19:31 Kryzz333 napisał(a):Ogólnie potrzebuję właśnie autosave, ale koniecznie na najnowszy save A jak zapiszesz na najnowszym, jak masz tylko jeden Save lub nie masz żadnego? RE: Skrypt wymuszający zapis gry - Kryzz333 - 19-10-15 19:33 ... Wyobraź sobie kolego, że przewidziałem to, a moja prośba jest bardzo sprecyzowana. No ale trudno, najwyżej zrobię to inaczej. RE: Skrypt wymuszający zapis gry - Crashykk - 19-10-15 20:19 Jak będzie tylko jeden to będzie on najnowszy, prawda? A żeby ominąć problem z pierwszym sejvem wystarczy na początku gry wymusić automatyczny zapis, albo spakować projekt z sejvem, który zaczyna grę. W ostateczności jeżeli 1 nie zadziała to można wsadzić 2 różne sejvy, albo wymusić podwójny zapis xd |