![]() |
|
Zmiany w związku z nowym RPG Makerem - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: Ultima (/Forum-Ultima) +--- Dział: Forum (/Forum-Forum) +--- Wątek: Zmiany w związku z nowym RPG Makerem (/Thread-Zmiany-w-zwi%C4%85zku-z-nowym-RPG-Makerem) |
Zmiany w związku z nowym RPG Makerem - Mateusz SSJ8 - 04-11-15 20:32 Głośno się teraz zrobiło o RPG Makerze MV. W związku z tym sugeruję wprowadzić następujące zmiany na Ultimie, żeby było już z głowy, kiedy w końcu coś w nowym RPG Makerze powstanie. Zmiana numer 1 Nowy tag specjalnie dla gier powstałych w RPG Makerze MV W miarę upływu czasu, zaznajomieni z Javascriptem i HTMLem stworzą w tym programie coraz więcej gier. Za pomocą tego będą mogli oznaczyć, że gra powstała właśnie w tym programie. Zmiana numer 2 Dział na skrypty do RPG Makera MV Nowi skrypterzy nie znający dość dobrze Ruby mogą zacząć niebawem pisać skrypty specjalnie do użytku w grach stworzonych w RPG Makerze MV. W odpowiednim dziale zagnieżdżonym w dziale skryptów (na takiej samej głębokości, co RGSS, RGSS2 i RGSS3) mogliby umieszczać owoce swojej pracy w programowaniu. Administrację proszę uprzejmie o rozpatrzenie prośby najlepiej przed premierą RPG Makera MV w Japonii, gdzie on jeszcze nie wyszedł. RE: Zmiany w związku z nowym RPG Makerem - takikaki012 - 05-11-15 18:45 To na Ultimie jest Administracja? 0.o RE: Zmiany w związku z nowym RPG Makerem - Ayene - 05-11-15 18:58 Nie ma chyba potrzeby zakładania działu z wyprzedzeniem RE: Zmiany w związku z nowym RPG Makerem - Crashykk - 05-11-15 20:58 Premiera na steamie już dawno była. Cytat:Data wydania: 23 Paź, 2015 Edit: A no chyba, że chodzi o premierę w Japonii. RE: Zmiany w związku z nowym RPG Makerem - Mateusz SSJ8 - 13-11-15 12:03 Zdaje się, Ayene, w takim razie, że zmiany, z wnioskiem o które założyłem ten temat, wejdą najprędzej 17 grudnia 2015 roku, kiedy program będzie miał swoją premierę w Japonii. Podali u siebie na japońskiej stronie. RE: Zmiany w związku z nowym RPG Makerem - Avaron - 25-11-15 18:44 No i gdzie są te nowe tagi? ;) ja od jakiśch 40 minut jestem dumnym posiadaczem RPG Makera MV ;) RE: Zmiany w związku z nowym RPG Makerem - Mateusz SSJ8 - 11-12-15 14:09 Avaron napisał(a):No i gdzie są te nowe tagi? ;) ja od jakiśch 40 minut jestem dumnym posiadaczem RPG Makera MV ;) Zgodnie z odpowiedzią, którą otrzymałem od Ayene, czyli Ayene napisał(a):Nie ma chyba potrzeby zakładania działu z wyprzedzeniem, będziesz musiał poczekać jeszcze 7 dni. Najkrócej. Japońska wersja RPG Makera MV ukaże się dopiero 17 grudnia. To światowa wersja wyszła 25 października. Więc 18 grudnia to najkrótszy termin, kiedy tagi już będą. #EDIT 18 GRUDNIA 2015 Hej, administracja. Jak idą prace nad tagiem i działem? Bo wczoraj była premiera japońskiej wersji RPG Makera MV. RE: Zmiany w związku z nowym RPG Makerem - RATISOFT - 05-02-16 00:50 Jako dumny posiadacz MV podpisuję się pod tą propozycją zmian :) |