![]() |
|
[VXAce] Czy w Shapphire action system da się zrobić łuk ? - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VXAce] Czy w Shapphire action system da się zrobić łuk ? (/Thread-VXAce-Czy-w-Shapphire-action-system-da-si%C4%99-zrobi%C4%87-%C5%82uk) |
Czy w Shapphire action system da się zrobić łuk ? - Hobar - 29-11-15 11:52 SAS IV rpg maker vx ace ma jeden problem jak dla mnie... można walić tylko z miecza a jest dużo skryptów po przeglądnięciu wsyskich nie mogłem dojść do wniosku który skrypt odpowiadał za łuk... czy jest mozliwość zrobienia skryptu gdzie podczas gry będize można strzelać z łuku bądź pistoletu w grze ? prosze o jak najszybszą pomoc;-( RE: Czy w Shapphire action system da się zrobić łuk ? - Szymkim213 - 29-11-15 14:01 Łuk [czy tam pistolet] można zrobić jako czar. Tak jak to jest pokazane w demie tylko trzeba pobawić się grafiką i notatkami odnośnie czaru czyli użycia łuku. [Jak popełniłem błąd, to proszę poprawić bo pewny z tym nie jestem.] RE: Czy w Shapphire action system da się zrobić łuk ? - Hobar - 29-11-15 17:55 Pytanie jak to zrobić ? przecież to nie jest logiczne że jak znajdziesz pistolet założysz to w umiejętnościach pokaże się taka zdolność jak strzelanie RE: Czy w Shapphire action system da się zrobić łuk ? - Yotta - 30-11-15 16:54 To nie problem. W charakterystyce broni w bazie danych wybierasz 'Umiejętność', a tam bierzesz 'Dodatkowa umiejętność' i wybierasz np. 'Strzelanie'. RE: Czy w Shapphire action system da się zrobić łuk ? - Hobar - 30-11-15 19:43 Yotta a mógłbyś mi to pokazać na ss lub podpunktach ? tak ciężko mi ogarnąć... RE: Czy w Shapphire action system da się zrobić łuk ? - Yotta - 30-11-15 21:32 Łap. Powinno pomóc. ![]()
|