![]() |
|
[XP] Błąd ze skryptem - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] Błąd ze skryptem (/Thread-XP-B%C5%82%C4%85d-ze-skryptem) |
Błąd ze skryptem - Dakla - 30-12-15 23:28 Witam. Mam problem ze skryptem pozwalającym na 2 graczy w grze. Oto screenshot z błędem: ![]() Z góry dzięki za pomoc. :) RE: Błąd ze skryptem - Adrapnikram - 31-12-15 02:28 Taki komunikat niewiele mówi. Kiedy on występuje? I co masz w 16 linijce skryptu? RE: Błąd ze skryptem - Mateusz SSJ8 - 31-12-15 09:07 W linijce 16 skryptu, Dakla, masz odwołanie do funkcji "create_game_objects" z klasy "Module". Jakoś nie przypominam sobie, żeby taka klasa standardowo miała w RPG Makerze XP te funkcje. Swoją drogą zdarzały się już przypadki, że do RPG Makera XP lub RPG Makera VX wklejono skrypty przeznaczone TYLKO dla RPG Makera VX Ace. Przypuszczam, że wziąłeś gotowiec. Czy jest tam zaznaczone, dla którego jest ten skrypt? RE: Błąd ze skryptem - Dakla - 31-12-15 14:39 Dzięki. Pomyliło mi się bo to jest na Vx Ace. Dzięki za wyciągnięcie mnie z błędu. |