![]() |
|
[VXAce] Polska baza danych do VX Ace - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Materiały (/Forum-Materia%C5%82y) +--- Wątek: [VXAce] Polska baza danych do VX Ace (/Thread-VXAce-Polska-baza-danych-do-VX-Ace) |
Polska baza danych do VX Ace - Avara - 12-06-13 15:01 Wrzucam tu spolszczoną Bazę Danych z Twierdzy. To nie jest całe dostępne tam spolszczenie. Zmienia to jedynie część plików z folderu "Data". Dzięki temu wszystkie nazwy/opisy przedmiotów/ekwipunku/potworów/umiejętności itd. mamy po polsku. Podmieniamy pliki w folderze "Data" z grą. Radzę to zrobić na samym początku pracy z projektem, gdyż w przeciwnym razie możemy stracić wprowadzone przez nas zmiany Może się komuś przyda http://www.mediafire.com/download/gihm5h2g572dzb2/Data_Ace_PL.rar Dzięki temu możemy mieć angielską wersję Maker'a bez krzaczków czy pustych prostokątów zamiast liter RE: Polska baza danych do VX Ace - Rave - 12-06-13 15:21 Jedno pytanko: Czy angielski Ace ma problem z Ą? W każdym razie zasób przydatny i na pewno będę korzystał jak gdzieś zapodzieję polską bazę albo niechcący nadpiszę ją sobie. RE: Polska baza danych do VX Ace - NatsuDragneel - 13-06-13 20:11 Apropo "ą", znacie jakiś patch/skrypt/whatever, który naprawia ten błąd? Szukałem w google, ale nic nie znalazłem. RE: Polska baza danych do VX Ace - Avara - 13-06-13 20:25 Wątpię byś coś takiego znalazł Natsu. Twórca spolszczonej wersji Maker'a głowił się nad tym bardzo długo i nie udało mu się rozwiązać tego problemu. Jest to wina kodowania programu, a nie jakiegokolwiek skryptu. Pozostaje kopiowanie "ą" z notatnika. RE: Polska baza danych do VX Ace - Heroina - 14-06-13 18:45 Mało wiecie, naprawdę, jak na ludzi których forum funkcjonuje na vx, ace to powinniście wiedzieć że da się w waszych ace zrobić "ą" ale nie będę wam ułatwiać sprawy, wysilcie się i napiszcie do Reptile. RE: Polska baza danych do VX Ace - Avara - 14-06-13 19:06 Ja kiedyś do niego pisałam z paroma swoimi pomysłami, jak można to rozwiązać, ale wszystkie już wypróbował i napisał mi wówczas, że na razie nie będzie się dało wpisywać "ą" tylko co najwyżej kopiując z notatnika właśnie. Nie wiedziałam, że dodał później taką możliwość jakimś innym sposobem lub że taka możliwość już po prostu istniała.. RE: Polska baza danych do VX Ace - Rouch - 14-06-13 21:04 Fajna sprawa z ta bazą danych. Dużo ułatwi. Thx :D RE: Polska baza danych do VX Ace - PaKiTos - 15-06-13 07:27 Ja tam osobiscie preferuje alt+165, tez dziala :] |