Przesyłanie plików na telefon - Wersja do druku
Ultima Forum
Przesyłanie plików na telefon - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik)
+--- Dział: Inne (/Forum-Inne)
+--- Wątek: Przesyłanie plików na telefon (/Thread-Przesy%C5%82anie-plik%C3%B3w-na-telefon)

Strony: 1 2

Przesyłanie plików na telefon - davethrasher - 18-02-16 19:04

Cześć smiles
Posiadam telefon HTC Desire 320, oraz kabel USB. Chciałbym przesyłać na niego pliki ( głównie piosenki ). Lecz jest pewien problem. Mój komputer "nie widzi" mojego telefonu, mimo że podłączyłem mój telefon do komputera kablem USB. Komputer może zauważyć mój telefon tylko wtedy, kiedy podłączę go jako CD-ROM. Wie ktoś, co mogę zrobić? AirDroid odpada, trzeba im płacić za transfer :-/

RE: Przesyłanie plików na telefon - RATISOFT - 18-02-16 21:32

Pierwsza opcja (po stronie telefonu): Odblokuj opcje programisty w ustawieniach (poszukaj na Google jak dokładnie to zrobić, ale z tego co pamiętam trzeba było klikać x razy w jedną z informacji o urządzeniu), następnie wejdź tam i włącz debugowanie USB.

Druga opcja (po stronie Windows): jest możliwość, że twój telefon (jako dysk przenośny) nie ma nadanej litery dysku. W tym celu kliknij prawym na Mój komputer, wybierz "zarządzaj" i wejdź w zarządzanie dyskami. Zobacz czy twój telefon ma ustawioną literę dysku, jak nie to kliknij prawym na tej przestrzeni dyskowej i nadaj mu literę.

RE: Przesyłanie plików na telefon - davethrasher - 19-02-16 17:21

Pierwsza opcja pomogła. Dziękuje :D

RE: Przesyłanie plików na telefon - davethrasher - 20-02-16 18:10

Niestety, to zadziałało tylko na chwilę. Później, znowu nie było widać mojego telefonu, mimo że jest podłączony. Natomiast w menedżerze urządzeń jest mój telefon, w dziale Inne Urządzenia, lecz jest przy nim ikonka, wykrzyknik w żółtym trójkącie. Kiedy chcę zainstalować sterowniki dla mojego telefonu, do system Windows nie może ich odnaleźć :/

RE: Przesyłanie plików na telefon - RATISOFT - 20-02-16 21:39

A druga opcja? Prawy przycisk myszy na mój komputer -> Zarządzaj -> Zarządzanie dyskami

Widać tam ten dysk Ma literę Jak nie to prawym na tym dysku i zmień literę dysku i ścieżki

RE: Przesyłanie plików na telefon - davethrasher - 20-02-16 21:44

Nie wyświetla się :/
Problem polega na tym, że mój telefon wyświetla się w menedżerze urządzeń.
Jest przy nim wykrzyknik w żółtym trójkącie.
Aby mój telefon się "pokazał" na komputerze, muszę zaaktualizować oprogramowanie sterownika, lecz nie wiem jak to zrobić :/.

RE: Przesyłanie plików na telefon - RATISOFT - 20-02-16 23:19

Opcja 1 (ręczna): W menadżerze urządzeń kliknij na tym urządzeniu PPM, wybierz właściwości, przejdź do zakładki "szczegóły", rozwiń "właściwość" i wybierz "identyfikatory sprzętu", skopiuj pierwszy lub drugi i wklej w Google. Następnie pobierz go (najlepiej ze strony producenta, ale jeżeli nie ma to z innej) i zainstaluj.

Opcja 2: Pobierz program http://www.iobit.com/en/driver-booster.php i zainstaluj. Odpal go i aktualizuj wszystkie sterowniki. Program sprawdzony i wg. mnie najlepszy do tego celu. Podczas instalacji nie zgadzaj się na instalację innego softu bo po co ;)

RE: Przesyłanie plików na telefon - davethrasher - 21-02-16 14:10

Dzięki programowi DriverIdentifier 5.1 utworzyłem jakiś plik. Teraz wyskoczył mi komunikat, abym przekopiował ten plik do USB, i uruchomił na komputerze z internetem. Nie za bardzo rozumiem, co mam robić. Mam to skopiować na jakiś pendrive?

RE: Przesyłanie plików na telefon - RATISOFT - 21-02-16 14:16

Użyj programu tego co ci podałem powyżej, nie będziesz musiał ręcznie ściągać ze strony sterowników, program pobierze i zainstaluje stery za ciebie, zaktualizuj wszystkie co pokazuje jako przestarzałe i to powinno pomóc

RE: Przesyłanie plików na telefon - davethrasher - 21-02-16 14:35

Niestety nie pomogło, a zaaktualizowałem wszystkie sterowniki z tym programem (nawet te z HTC i Android)