![]() |
|
[XP] Zdarzenie idące za drugim zdarzeniem - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] Zdarzenie idące za drugim zdarzeniem (/Thread-XP-Zdarzenie-id%C4%85ce-za-drugim-zdarzeniem) |
Zdarzenie idące za drugim zdarzeniem - Dakla - 01-03-16 17:07 Tak jak w temacie. Znacie jakiś sposób/skrypt aby jakieś zrobione zdarzenie ciągle szło za drugim zdarzeniem? Wiem, że można zrobić to ruszeniem zdarzenia, ale jeśli robi się to do dużej ilości zdarzeń staje się to uciążliwe. Dlatego pytam. Czy znacie jakiś skrypt albo szybki sposób? RE: Zdarzenie idące za drugim zdarzeniem - olopies - 01-03-16 21:11 proponuję: -podążaj za zdarzeniem -zapętlić RE: Zdarzenie idące za drugim zdarzeniem - Dr Man - 01-03-16 21:32 Mój błąd, za szybko przeczytałem. RE: Zdarzenie idące za drugim zdarzeniem - Adrapnikram - 01-03-16 21:45 Jeśli nie chodzi o postacie, to szukałbym skryptu na pathfinding. W google. Nie wiem czy Ayene nie dawała czegoś przetłumaczonego na starej ultimie. RE: Zdarzenie idące za drugim zdarzeniem - Dakla - 01-03-16 22:27 Olopies, mam angielską wersje makera i nie za bardzo orientuje się gdzie to jest. Możesz mi powiedzieć gdzie jest to ,,podążaj za zdarzeniem"? Dr Man, co do tego skryptu chodziło mi, żeby tworzone zdarzenie szło za innym tworzonym zdarzeniem. To co mi podesłałeś to najzwyczajniejsza gąsienica. Adrapnikram, czym jest właściwie ten path cośtam? RE: Zdarzenie idące za drugim zdarzeniem - Dr Man - 01-03-16 23:45 Adrap można to zrobić za pomocą zmiennych. Poszperałem i stworzyłem dla ciebie ten system, jeśli wykryjesz jakieś błędy poprawię http://www.speedyshare.com/TMAYG/System-Podazania-zdarzenia-za-innym-zdarzeniem.rar Jeśli zmienisz prędkość postaci to musisz wtedy dopasować prędkość pod kota, by prędkości się zsynchronizowały. RE: Zdarzenie idące za drugim zdarzeniem - olopies - 02-03-16 00:12 Ustaw warunek: 1.Naciśnięcie przycisku 2.Ruszaj zdarzeniem:krok do bohatera RE: Zdarzenie idące za drugim zdarzeniem - Dakla - 02-03-16 21:50 Olopies, napisałem, że to są 2 robione zdarzenia. Więc nie są bohaterami. Dr Man, dokładnie o coś takiego mi chodziło . Powiem więcej. Tym podążającym zdarzeniem u mnie też jest kot :D. Wielkie dzięki za to. |