![]() |
|
[VXAce] Usuwanie statystyk - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VXAce] Usuwanie statystyk (/Thread-VXAce-Usuwanie-statystyk) |
Usuwanie statystyk - Bad Request - 29-03-16 14:44 Pytanko ode mnie brzmi następująco: jak zapobiec wyświetlaniu konkretnych statystyk w grze? Postanowiłem, że m. atak i m. def nie będą mi potrzebne. Udało mi się ich nie wyświetlać w window_status ale pojawiają się jeszcze w oknie ekwipowania przedmiotów i pewnie gdzieś jeszcze, gdzie nie zajrzałem. Jakieś pomysły? RE: Usuwanie statystyk - Mateusz SSJ8 - 01-04-16 20:31 Wiesz, na jakich ekranach są wyświetlane statystyki? Sprawdź klasy wszystkich okien w nich wymienionych. W definicjach tych klas powinieneś z odpowiedniej funkcji wyciąć to, co odpowiada za statystyki, które chcesz usunąć. RE: Usuwanie statystyk - Bad Request - 02-04-16 18:09 Problem w tym, że jeśli w definicji jakaś linijka opisuje parametry to zazwyczaj jest to jedna linijka, bez zmiennych, opisująca wszystkie parametry na raz. I nie mam pojęcia co z tym zrobić. RE: Usuwanie statystyk - Mateusz SSJ8 - 04-04-16 09:25 Blok w funkcji "refresh" zdefiniowanej w klasie "Window_EquipStatus", tak? Cytat:[].each_index {|id, i| draw_item(0, line_height * (1 + i), id) }Zastąp go tym blokiem. W nawiasie kwadratowym koniecznie wymień id parametrów, które chcesz wyświetlić. Jak nie działa, to zdefiniuj zbiór wyświetlonych statystyk przed wywołaniem bloku dla jego "size.times", w przypadku którego wystarczy jeden argument bloku. |