![]() |
|
[VX] SBABS vs Antilag, co jest grane ? - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VX] SBABS vs Antilag, co jest grane ? (/Thread-VX-SBABS-vs-Antilag-co-jest-grane) |
SBABS vs Antilag, co jest grane ? - Hobar - 20-06-16 19:00 Człowiek wgrał antylag z powodów wiadomych, urozmaicona gra to ta która ma dużo zdarzeń i żeby było jeszcze fajniej wgrany SBABS i problem jest taki, że kiedy stworek zostaje zabity i wylatuje loot to raz tego lootu nie widać dopiero jak się wyjdzie i spowrotem wejdzie do pomieszczenia gdzie był zabity stworek widać worek ktory sie przemieszcza wraz z bohaterem po mapie problem przestał się pokazywać gdy ten antylag wywaliłem, próbowałem wgrać inne antylagi ale to na nic... jest jakiś fix na to czy nie ? RE: SBABS vs Antilag, co jest grane ? - Venesard - 20-06-16 19:04 Jedyny fix to przepisać oba skrypty tak by były kompatybilne. ABSy z reguły mają własne antylagi wrośniętne w skrypt więc nie ma potrzeby dodawać zewnętrznych. RE: SBABS vs Antilag, co jest grane ? - Hobar - 20-06-16 19:15 Ale dziwne, że nawet bez tego antylaga są lagi sakramenckie mimo, że ABS mają wbudowane RE: SBABS vs Antilag, co jest grane ? - Venesard - 20-06-16 20:30 Nie dziwne jeśli masz nawalone za dużo zdarzeń działających w czasie rzeczywistym. Przejrzyj wszystkie typowe i normalne zdarzenia i zastanów się czy nie ma sposobu by się części z nich pozbyć. RE: SBABS vs Antilag, co jest grane ? - Hobar - 20-06-16 22:37 Dobra sprawdziłem, rozwiązanie było takie: - z 192 zdarzeń musiałem powywalać te zdarzenia ktore są najmniej potrzebnie - problem z zacinającą się grafiką lootu się sam rozwiązał zaraz po wywaleniu antylaga śmiga jak nowy temat do zamknięcia a Ty masz pomógł bo lubię dawać coś za pomoc :3 RE: SBABS vs Antilag, co jest grane ? - Amelanduil - 21-06-16 08:03 192 zdarzenia... ABS... Co ty chcesz zrobić, Dynasty Warriors na makerze?! RE: SBABS vs Antilag, co jest grane ? - Hobar - 21-06-16 08:57 Bardziej to zdarzenia związane z tilesetami (uzupełnienie) + jakieś zwierzęta + BGS + Wyciszenie BGS + Typowe zdarzenia + ileś tam zwierząt dla urozmaicenia + parę wrogich zdarzeń razem 192 xD |