![]() |
|
[VXAce] jak zrobić to w RPGACE jak na tym obrazku ? - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VXAce] jak zrobić to w RPGACE jak na tym obrazku ? (/Thread-VXAce-jak-zrobi%C4%87-to-w-RPGACE-jak-na-tym-obrazku) |
jak zrobić to w RPGACE jak na tym obrazku ? - Hobar - 04-08-16 01:25 Dałem wcześniej podobny post ale ze względu że coś nie mogłem go edytować jest do usunięcia i daje nowy... A co do obrazka chce żeby to wszystko wyglądało jak tutaj zaznaczone, jak to zrobić ?
RE: jak zrobić to w RPGACE jak na tym obrazku ? - Mateusz SSJ8 - 04-08-16 07:39 W oknach, zawartość których jest podzielona na kolumny, to ci się nigdy nie uda, ponieważ, jeśli indeks kolumny wzrośnie o 1, to "x" kursora wzrośnie o jego "width", a zmniejszenie indeksu kolumny o 1 skutkuje zmniejszeniem "x" kursora o "width". Więc musiałbyś zaprogramować w samym oknie osobne położenia kursora dla każdego indeksu. Możesz jednak zmienić rodzica klasy "Window_Title" z "Window_Command" na "Window_HorzCommand". A zmiana przeźroczystości okna była już dostępna w RPG Makerze XP. Kod w samym oknie to: Kod: self.opacity = 0RE: jak zrobić to w RPGACE jak na tym obrazku ? - Hobar - 04-08-16 07:56 a jest jakiś skrypt na samo to bez dodatkowych efektów graficznych jak to jest w nowych titlach ? RE: jak zrobić to w RPGACE jak na tym obrazku ? - Hobar - 04-08-16 09:11 Nie trzeba już pomagać rozwiązanie musiałem poszukać na własną ręke tu jest skrypt z ruby website: Kod: #-============================================================================-#RE: jak zrobić to w RPGACE jak na tym obrazku ? - Mateusz SSJ8 - 04-08-16 09:28 Cytat:Westchnął cicho nasz koziołekSzósta linijka tego kodu, który podałeś, to jest właśnie to, o czym ci mówiłem. |