![]() |
|
[XP] Jak pozbyć się tego błędu? - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] Jak pozbyć się tego błędu? (/Thread-XP-Jak-pozby%C4%87-si%C4%99-tego-b%C5%82%C4%99du) |
Jak pozbyć się tego błędu? - WolereK - 17-08-16 00:15 Stworzyłem muzykę do gry i zauważyłem, że przed walką jest normalna, wchodzę w walkę uciekam i muzyka się przyśpiesza. Jeśli ktoś wie, to jaki jest tego powód i jak można się tego pozbyć? RE: Jak pozbyć się tego błędu? - Yoroiookami - 17-08-16 01:53 Albo źle ułożyłeś eventy, tak że jeden odpala przyspieszoną muzykę po walce, albo jakiś wredny skrypt się gryzie. Używasz polskiej czy angielskiej wersji programu? RE: Jak pozbyć się tego błędu? - Mateusz SSJ8 - 17-08-16 07:51 @Yoroiookami Sam używam polskiego i nie mam tego problemu. Nie wyskoczył mi on nawet podczas prac nad grą "Miasteczko Nowoczesne 5". A eventy na mapie, szczególnie ten, który wywołał walkę, zostają zawieszone na czas jej trwania. Najprawdopodobniej walnął do swojej gry jakiś nieznany skrypt i stąd ten efekt. RE: Jak pozbyć się tego błędu? - WolereK - 18-08-16 02:33 Używam angielskiej wersji, a do walki nie mam żadnych dodatkowych skryptów RE: Jak pozbyć się tego błędu? - Yoroiookami - 18-08-16 05:07 A pokaż nam może zdarzenie z tą walką. |