![]() |
|
[XP] Ustalanie liczby broni, zbroi i akcesoriów - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] Ustalanie liczby broni, zbroi i akcesoriów (/Thread-XP-Ustalanie-liczby-broni-zbroi-i-akcesori%C3%B3w) |
Ustalanie liczby broni, zbroi i akcesoriów - Dakla - 24-08-16 18:56 Mam problem z ustalaniem liczby broni, zbroi i akcesoriów za pomocą zmiennych. W opcji przy zmianie zmiennych możliwa jest tylko opcja w odniesieniu o przedmioty. Czy jest na to jakaś opcja/skrypt ? RE: Ustalanie liczby broni, zbroi i akcesoriów - Mateusz SSJ8 - 24-08-16 20:37 Tylko polecenie wywołania skryptu ci zostaje. Kod: $game_variables[numer_zmiennej] = ...Kod: $game_party.armor_number(numer_zbroi)Kod: $game_party.weapon_number(numer_broni)Licz się z tym,że będziesz musiał użyć polecenia "zmień zmienną" do ustawienia nazwy zmiennej lub jej podejrzenia. RE: Ustalanie liczby broni, zbroi i akcesoriów - Dakla - 24-08-16 21:06 Możesz przesłać demo z czymś takim (albo screena z środkiem zdarzenia)? Wydaje się proste, lecz gdy próbuję coś mi nie wychodzi. RE: Ustalanie liczby broni, zbroi i akcesoriów - Mateusz SSJ8 - 25-08-16 07:55 A po co? Polecenie masz na trzeciej zakładce. Dokładnie pod ekranem tytułowym RE: Ustalanie liczby broni, zbroi i akcesoriów - Dakla - 25-08-16 11:43 Wiem, dlatego sądziłem, że to bardzo prosta sprawa, ale próbując to zrobić nic mi nie wychodzi RE: Ustalanie liczby broni, zbroi i akcesoriów - Mateusz SSJ8 - 25-08-16 14:36 Czytaj wyskakujące błędy. Mogą naprowadzić cię na ich źródło, jeśli tylko tkwi ono w edytorze skryptów. RE: Ustalanie liczby broni, zbroi i akcesoriów - Dakla - 25-08-16 14:44 Nie wyskakuje mi żaden błąd, tylko zmienna nie zmienia swojej wartości. Nie wiem, czy ustawiłem polecenia w złej kolejności/w zły sposób, czy coś innego, nie znam się na tym. Jeśli dałbyś mi (plose A tak to prowadzimy bezsensowną, rozległą korespondencję RE: Ustalanie liczby broni, zbroi i akcesoriów - Mateusz SSJ8 - 26-08-16 15:34 Jaką masz klasę interpretera? Sprawdź w niej funkcję "command_355". Możesz też użyć polecenia "print" do sprawdzenia, co zwraca funkcja od liczy przedmiotów. Może nie posiadasz danego przedmiotu? |