![]() |
|
Pixelanduil - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik) +--- Dział: Kącik artystyczny (/Forum-K%C4%85cik-artystyczny) +--- Wątek: Pixelanduil (/Thread-Pixelanduil) |
Pixelanduil - Amelanduil - 28-08-16 18:31 W sumie temat na gospodzie postawiłem, ale co mi szkodzi też na ultimem go wrzucić :v będzie tylko upierdliwe, bo nie za bardzo mam jak edytować pierwszy post przez restrykcje na koncie... ale cóż. ![]() Cel: Zrobić za którymś razem sprite'a, który będzie na poziomie użyteczności do sideview battle, używając przy tym, bo jakże inaczej, wyłącznie myszki. Postać 01: Spoiler: (Otwórz) Spoiler: (Otwórz) Spoiler: (Otwórz) RE: Pixelanduil - Yoroiookami - 28-08-16 19:51 Chętnie bym rysował dziewczynki, gdybym miał do tego talent. Szczerze powiem, że Slime za$#@$y. Podobają mi się jego minki. Choć jesten fanem bardziej błyszczących uroczych oczek niż takich komiksowych. Gdybyś zrobił gierem opartą na takich animacjach, byłaby świetna. RE: Pixelanduil - Amelanduil - 28-08-16 23:49 Yoroiookami napisał(a):Gdybyś zrobił gierem opartą na takich animacjach, byłaby świetna.Do tego zmierzam :P Ciekawe wieści, względnie poprawiło mi się tempo pracy, udało mi się to tutaj skończyć w ciągu tego dnia. ![]() Stwierdziłem, że dobrze by było jeszcze raz narysować pierwszą postać... wybaczcie leniwą symetrię. RE: Pixelanduil - Yoroiookami - 29-08-16 00:36 Jak dla mnie, to masz do tego talent. Dałbyś radę spokojnie zrobić coś na wzór Undertale, przynajmniej od strony graficznej. Leniwa symetria może być. Ten szaliczek i włosy trochę to łagodzą. RE: Pixelanduil - Ann120 - 29-08-16 08:34 Ja też sobie spróbowałem zrobić coś takiego oto efekt RE: Pixelanduil - Ann120 - 29-08-16 21:14 Okej pozbędę się zbędnego obrazka. RE: Pixelanduil - Amelanduil - 05-09-16 17:12 Dobra... postanowiłem coś zrobić w bardziej minimalistycznym stylu - będzie znacznie łatwiej to animować potem... Do tego dorzuciłem paletę kolorów z NES'a, oto rezultaty: ![]() (W końcu, buty!) Cholera, czarne tło ultimy zjada kontury :I RE: Pixelanduil - Kangero - 06-09-16 09:22 (05-09-16 17:12)Amelanduil napisał(a): Cholera, czarne tło ultimy zjada kontury :I Ale wiesz, że możesz dodać do obrazków białe tło i będzie wtedy widać kontury? :v A co do obrazka - znawcą pixelartów nie jestem, ale wydaje mi się że w postawie "stojącej", mógłbyś dać do miecza taką białą poświatę jak w postawie "szarżującej". Żeby to nie była taka szara kupa xd I tak w ogóle, to czemu jak ona szarżuje to znikają jej guziki z koszuli o_O RE: Pixelanduil - Amelanduil - 06-09-16 12:40 Kangero napisał(a):I tak w ogóle, to czemu jak ona szarżuje to znikają jej guziki z koszuli o_OPerspektywa mi nie wyszła ._. chciałem tak centralnie na bok obrócić, będę musiał na inne sprite'y popatrzeć... |