Pixelanduil - Wersja do druku
Ultima Forum
Pixelanduil - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik)
+--- Dział: Kącik artystyczny (/Forum-K%C4%85cik-artystyczny)
+--- Wątek: Pixelanduil (/Thread-Pixelanduil)

Pixelanduil - Amelanduil - 28-08-16 18:31

W sumie temat na gospodzie postawiłem, ale co mi szkodzi też na ultimem go wrzucić :v będzie tylko upierdliwe, bo nie za bardzo mam jak edytować pierwszy post przez restrykcje na koncie... ale cóż.[Obrazek: fqtjwUH.png]
Cel: Zrobić za którymś razem sprite'a, który będzie na poziomie użyteczności do sideview battle, używając przy tym, bo jakże inaczej, wyłącznie myszki.
Postać 01:
Postać 02:
Spoiler: (Otwórz)
Slime [Najnowsze]:
Spoiler: (Otwórz)

RE: Pixelanduil - Yoroiookami - 28-08-16 19:51

Chętnie bym rysował dziewczynki, gdybym miał do tego talent. :lol2:

Szczerze powiem, że Slime za$#@$y. Podobają mi się jego minki. Choć jesten fanem bardziej błyszczących uroczych oczek niż takich komiksowych. :klaszcze:
Gdybyś zrobił gierem opartą na takich animacjach, byłaby świetna.

RE: Pixelanduil - Amelanduil - 28-08-16 23:49

Yoroiookami napisał(a):Gdybyś zrobił gierem opartą na takich animacjach, byłaby świetna.
Do tego zmierzam :P
Ciekawe wieści, względnie poprawiło mi się tempo pracy, udało mi się to tutaj skończyć w ciągu tego dnia.
[Obrazek: FTbtxzQ.png]
Stwierdziłem, że dobrze by było jeszcze raz narysować pierwszą postać... wybaczcie leniwą symetrię.

RE: Pixelanduil - Yoroiookami - 29-08-16 00:36

Jak dla mnie, to masz do tego talent. Dałbyś radę spokojnie zrobić coś na wzór Undertale, przynajmniej od strony graficznej. :klaszcze:
Leniwa symetria może być. Ten szaliczek i włosy trochę to łagodzą. smiles Tylko cień na mieczu byłby chyba inny.

RE: Pixelanduil - Ann120 - 29-08-16 08:34

Ja też sobie spróbowałem zrobić coś takiego oto efekt

RE: Pixelanduil - Ann120 - 29-08-16 21:14

Okej pozbędę się zbędnego obrazka.

RE: Pixelanduil - Amelanduil - 05-09-16 17:12

Dobra... postanowiłem coś zrobić w bardziej minimalistycznym stylu - będzie znacznie łatwiej to animować potem...
Do tego dorzuciłem paletę kolorów z NES'a, oto rezultaty:
[Obrazek: qg53MtF.png]
(W końcu, buty!)

Cholera, czarne tło ultimy zjada kontury :I

RE: Pixelanduil - Kangero - 06-09-16 09:22

(05-09-16 17:12)Amelanduil napisał(a):  Cholera, czarne tło ultimy zjada kontury :I

Ale wiesz, że możesz dodać do obrazków białe tło i będzie wtedy widać kontury? :v

A co do obrazka - znawcą pixelartów nie jestem, ale wydaje mi się że w postawie "stojącej", mógłbyś dać do miecza taką białą poświatę jak w postawie "szarżującej". Żeby to nie była taka szara kupa xd

I tak w ogóle, to czemu jak ona szarżuje to znikają jej guziki z koszuli o_O

RE: Pixelanduil - Amelanduil - 06-09-16 12:40

Kangero napisał(a):I tak w ogóle, to czemu jak ona szarżuje to znikają jej guziki z koszuli o_O
Perspektywa mi nie wyszła ._. chciałem tak centralnie na bok obrócić, będę musiał na inne sprite'y popatrzeć...