![]() |
|
[VXAce] Jak zrobić POPRAWNIE własny tileset ? - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VXAce] Jak zrobić POPRAWNIE własny tileset ? (/Thread-VXAce-Jak-zrobi%C4%87-POPRAWNIE-w%C5%82asny-tileset) |
Jak zrobić POPRAWNIE własny tileset ? - Hobar - 10-09-16 20:40 Zrobiłem w gimpie tilesety do RMVACE i problem polega na tym, że na standardowych postać może sie poruszać po terenie O ale na terenie O gdzie ja zrobiłem postać może się tylko obracać nie ruszać. Co ja takiego źle zrobiłem ? RE: Jak zrobić POPRAWNIE własny tileset ? - Revlis - 10-09-16 21:31 Miałem kiedyś taki sam problem. Wejdź w Tile B, znajdź kratkę w górnym - lewym rogu, po czym zmień x/o na gwiazdkę. ![]() Pomogło? RE: Jak zrobić POPRAWNIE własny tileset ? - Hobar - 10-09-16 22:17 Tak ! wszystko działa dziękuję :D RE: Jak zrobić POPRAWNIE własny tileset ? - Mateusz SSJ8 - 12-09-16 08:15 Revlis źle ci doradził, Hobar. Używasz RPG MakeraVX Ace, a on ogarnął RPG Makera VX. Musisz wejść do Bazy Danych i w zakładce "Tilesety" przełączyć widok ustawień tileseta na kierunki. |