![]() |
|
[VXAce] Pomocy - jak usunąć japońskie napisy w menu - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VXAce] Pomocy - jak usunąć japońskie napisy w menu (/Thread-VXAce-Pomocy-jak-usun%C4%85%C4%87-japo%C5%84skie-napisy-w-menu) |
Pomocy - jak usunąć japońskie napisy w menu - Nexterowicz - 25-01-17 10:16 W menu statystyk postaci (w miejscu, gdzie powinno być napisane "następny poziom" i "doświadczenie") i podczas zapisywania gry mam japońskie napisy. To jest wersja z Twierdzy RPG Makera i dużo było takich sytuacji, ale dawałem sobie radę. Teraz przejrzałem wszystkie skrypty i nie mam pojęcia jak mogę to zmienić. Używałem 5 skryptów Yanfly Engine Ace i wtedy po zmianie czcionki przez ten skrypt miałem prostokąty. Usunąłem i mam japońskie znaki. Tu są screeny: statystyki postaci, zapis gry. Jestem początkujący i nie znam się jeszcze na tym programie, więc proszę o pomoc RE: Pomocy - jak usunąć japońskie napisy w menu - AlmostNoRuby - 25-01-17 10:39 Dobra... eh....
Jeżeli będziesz miał problem z sklepem/walką: W skrypcie Vocab są wszystkie wyrażenia dotyczące tych rzeczy, w parach nazwa = wartość, np. Victory = "Drużyna %s wygrała! Tylko pamiętaj, żeby wyrażenia był w cudzysłowie (""). A i sory za kod PHP, po prostu on jest bardziej kolorowy. Jeżeli będziesz edytować, to pamiętaj, by nie usuwać (%s) ani tym podobnych - one podmieniają pewne wartości. RE: Pomocy - jak usunąć japońskie napisy w menu - Nexterowicz - 25-01-17 11:20 Dzięki wielkie! Nie wiem jak mogłem to przeoczyć XD |