Streamowanie gier - Wersja do druku
Ultima Forum
Streamowanie gier - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik)
+--- Dział: Inne (/Forum-Inne)
+--- Wątek: Streamowanie gier (/Thread-Streamowanie-gier)

Streamowanie gier - Lartarin - 03-03-17 23:59

Aloha!
Jakie jest wasze zdanie co do streamowania gier (RM-ówek zwłaszcza)? Czemu niektóre jednostki czują po3ebę robienia tej nieogarniętej jeszcze przez Moi czynności?
Proszę podzielcie się swoimi odczuciami :lartarin:

RE: Streamowanie gier - Yoroiookami - 04-03-17 07:50

Ja bardzo lubię, chociaż wolę zwyczajnie filmiki. smiles
Przykładowo na streamie Entera fajnie się rozmawia z ludźmi, a czasem ktoś coś śmiesznego powie. :ahoy:

RE: Streamowanie gier - Lartarin - 06-03-17 17:41

Chodziło mi bardziej o to, co je (te osoby) do tego skłania?

RE: Streamowanie gier - Revlis - 06-03-17 17:52

Fejm i hajsy :)
A tak na serio, zapewne są to osoby lubujące się w makerówkach, a
swoim doświadczeniem chcące podzielić się z innymi. Chociaż w
niektórych przypadkach, myślę że chodzi po prostu o możliwość
pogadania z ludźmi na czacie.

RE: Streamowanie gier - Lartarin - 08-03-17 02:22

Ostatnie przeżycia w trakcie lets pleja (czy jak to się tam fachowo zwie) były trochę odbiegające od tego, co piszecie. Streamer sprawiał wrażenie jakby to robił za karę, a o jego doświadczeniu (hmm...) pewnie wspomni (no i podzieli się nim ^^) za kilka lat (jak już je nabędzie ^^)
Fakt można było z większością osób zamienić kilka słówek, ale od tego przecież jest forum czy chat...
Po co w takim razie to wszystko? Pewnie chodzi o:
Revlis napisał(a):Fejm i hajsy :)

Widocznie jestem już na to za stara :lartarin:

RE: Streamowanie gier - Dr Man - 08-03-17 12:49

Stremowanie ogólnie jest nudne, zazwyczaj jeśli oglądam streamy Entera to po to by zamienić słówko z ludźmi na czacie i z samym Enterem, a w tle włączony stream wzmaga moją kreatywność podczas dłubania w RM ^^

RE: Streamowanie gier - Amelanduil - 08-03-17 17:54

(08-03-17 02:22)Lartarin napisał(a):  Ostatnie przeżycia w trakcie lets pleja (czy jak to się tam fachowo zwie) były trochę odbiegające od tego, co piszecie. Streamer sprawiał wrażenie jakby to robił za karę, a o jego doświadczeniu (hmm...) pewnie wspomni (no i podzieli się nim ^^) za kilka lat (jak już je nabędzie ^^)
Fakt można było z większością osób zamienić kilka słówek, ale od tego przecież jest forum czy chat...
Po co w takim razie to wszystko? Pewnie chodzi o:
Ja tam nie wiem, z tego co ja widziałem to dużo streamerów stawia na taką "rodzinną" atmosferę, budowanie społeczności wokół swojego stream'a i stała interakcja z widzami.
Tylko no, żeby dobrze streamować to trzeba mieć aktywną publikę, a na start nikt takiej nie ma :v

RE: Streamowanie gier - AlmostNoRuby - 19-03-17 10:18

Co do streamowania:
nawet gdy robiłem 2 testowe live'y (żeby ogarnąć XSplita) na których uruchamiałem gry z RPG Makera to często mam problemy z muzyką.
Zresztą:
Spoiler: (Otwórz)
Wiecie, prawa autorskie itp., :roll:
Z jednej strony OK, z drugiej... po kliknięciu funkcji "złóż sprzeciw" nie można sprecyzować dlaczego ten utwór tam jest i nie wytłumaczysz, że "to twór niekomerycyjny stworzony przez >> tego << gościa który ma prawa autorskie w ... i to on powinien dostać bana a nie ja".

RE: Streamowanie gier - XBroX - 15-09-17 10:36

dla atencji. niestety