![]() |
|
[VX] Komendy \n, itp. - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VX] Komendy \n, itp. (/Thread-VX-Komendy-n-itp) |
Komendy \n, itp. - kacpicygan123 - 17-04-17 13:09 Witam! Niedawno, po pobraniu pewnego projektu z innej strony, natknąłem się na taką dziwną "komendę" w poleceniu wysłania wiadomości jak np: \n[1] - imię bohatera Czy ktoś mógłby podesłać mi więcej komend typu \n? Jestem bardzo ciekaw RE: Komendy \n, itp. - Yoroiookami - 17-04-17 13:23 Zwykle jeżeli kliknie się f1 lub f2 w okienku wiadomości w programie, wyświetlają się wszystkie. Ale jest np. \c[1] od kolorów, \v[1] od zmiennych i takie tam. RE: Komendy \n, itp. - kacpicygan123 - 17-04-17 14:08 Właśnie jak klikałem F1, to mi się wyświetlało "Brak tematów Pomocy skojarzonych z tym elementem" RE: Komendy \n, itp. - Yoroiookami - 17-04-17 14:17 A u mnie wszystko wyświetla: ![]() \v[n] to zmienna \n[n] to imię postaci z bazy danych \c[n] to kolor \g otwiera okienko ze złotem w prawym górnym rogu \. czeka w wiadomości przez 1/4 sekundy \| czeka przez jedną sekundę \! czeka na zatwierdzenie przyciskiem \> wyświetla pozostałe znaki w jednej linijce naraz \^ nie czeka na zatwierdzenie przyciskiem \\ to samo co \. |