[Dowolny] [MV]Poszukiwanie pluginu menu - Wersja do druku
Ultima Forum
[Dowolny] [MV]Poszukiwanie pluginu menu - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker)
+--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie)
+--- Wątek: [Dowolny] [MV]Poszukiwanie pluginu menu (/Thread-Dowolny-MV-Poszukiwanie-pluginu-menu)

[MV]Poszukiwanie pluginu menu - dobiko - 26-04-17 14:56

Witam, poszukuje plugin na menu takie jak na zdj lub też podobny. Ewentualnie jakby ktoś umiał mi wytłumaczyć jak takie zrobić !

[Obrazek: maxresdefault.jpg]

RE: [MV]Poszukiwanie pluginu menu - AlmostNoRuby - 26-04-17 20:51

Czy wiadomość nie powinna brzmieć: "Hej, znalazłem super fajny skrypt na menu do RPG Makera VX Ace, czy ktoś znajdzie mi coś podobnego do RPG Makera MV?"
Bo to jest screenshot z tego filmu:
Spoiler: (Otwórz)
Przynajmniej to wychodzi z wyszukiwania obrazem Googla :roll: .
Niestety, musisz szukać skryptu głębiej. (Nie zrozum mnie źle :-| )
RPG Maker MV jest, w stosunku do innych makerów jeszcze młody. Nie ma za dużo materiałów. A, i jeszcze trzeba się przerzucić z Ruby do JavaScriptu, co może być dla niektórych osób jest kłopotliwe i nie potrafią jeszcze tak sprawnie manewrować tym językiem programowania.
Pewnie za jakiś czas ktoś z takim skryptem wyskoczy. Tylko jeden haczyk: za jakiś czas...

RE: [MV]Poszukiwanie pluginu menu - dobiko - 27-04-17 09:12

Wsumie fakt, tak powinno brzmieć, przepraszam za to ;; No właśnie niestety wiem że młody, ruby jeszcze ogarniałem ale Javy to już wgl x.x Jedyny plus tego języka to więcej możliwości no ale trza poczekać jak coś fajnego zrobią i cieszyć się tym co jest w takim razie ;w; Dzięki i tak za odpowiedź ;)