![]() |
|
[VXAce] Jezioro - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Zapowiedzi gier i dema (/Forum-Zapowiedzi-gier-i-dema) +--- Wątek: [VXAce] Jezioro (/Thread-VXAce-Jezioro) |
Jezioro - michxaxl - 20-06-13 22:17 ![]() Niedawno zacząłem tworzyć grę, którą nazwałem Jezioro. Nie mam jeszcze do końca przemyślanej fabuły, ale myślę, że może być ciekawie :) Screeny: Spoiler: (Otwórz) Cztery młode osoby wyjeżdżają nad jezioro. Po kolei ginie każdy z bohaterów, oprócz tego, którym sterujemy. Okazuje się, że zabójcą jest ojciec jednego z chłopaków. Chciał zemścić się za śmierć jego brata. Cechy: -Po zrobieniu wszystkich zadań w danum dniu można iść spać, -Dużo wskazówek, przez co gra jest przyjemniejsza. Zapraszam na stronę, którą zrobiłem w celu ogarnięcia co i jak :) Tutaj macie odnośnik do downloadu na mojej stronie: http://jezioro.cba.pl/?page_id=8 Prosiłbym abyście sprawdzili czy da się w to grać ;) Pozdrawiam! RE: Jezioro - Diablo - 20-06-13 22:33 Ubiegne modow. Ehmm... "Temat nie zgodny z regulaminem. Tydzien na poprawe tematu. Jak nie to zamykamy. " Strona nie daje nic procz downloadu. RE: Jezioro - Pan Cube - 21-06-13 07:38 (20-06-13 22:33)Diablo napisał(a): ...Strona nie daje nic procz downloadu. Przecież napisał: "Tutaj macie odnośnik do DOWNLOADU..." Napisał że odnośnik do downloadu. RE: Jezioro - michxaxl - 21-06-13 12:16 Tak. Już wszystko poprawione, jednakże czekam na opinie :) RE: Jezioro - Pan Cube - 21-06-13 13:39 Dodaj do opisu fabułę, bo nie wiadomo czy to nie jest ściągnięte z innego projektu, czy wymyślona historia. Dodaj też opisy bohaterów i screeny to daj do zobaczenia tutaj, a nie na tym "pickshot", polecam bardziej ImageShack. Mógłbyś dać mi na PW folder projektu z(win 7) C:\Users\<nazwa użytkownika>\Documents\RPGVXACE ? Poprawiłbym co nieco. Bo jest dużo błędów. RE: Jezioro - Maker Owiec - 21-06-13 15:58 ... Mapki mnie "zadziwiają". Są baaardzo puste. Fabuła też nijaka. No i nie podoba mi się też HUD. Raczej słabo RE: Jezioro - krakoman - 21-06-13 18:11 Angius! Gdzie on się podziewa? Te mapki nie mogą czekać! Angius!!! Chodź tu szybko! XD A tak na serio... Takich mapek nie wypuszcza się na ultime XD Zobacz jak inni robią mapy, obejrzyj tutki i dopiero rób grę. EDIT: Czy na 3 screenie są śniany z worków??? A fabuła? Nie no mistrz spoilerów! Od razu powiedział nam dlaczego ludzie w tej grze giną! Na serio! Angius nagrywaj! RE: Jezioro - Fujima - 21-06-13 18:32 Przepraszam bardzo, to jakiś żart? Poziom mappingu jest... Powiem tak, mój dziewięcioletni kuzyn podczas pierwszego spotkania z makerem robił lepsze mapki. (Dlaczego bohater ma rysy twarzy staruszka?) Fabuła jest żałosna. Po pierwsze zdradziłeś nam dosłownie wszystko na samym początku, a po drugie TO JUŻ BYŁO. BYŁO TAK WIELE RAZY TYLE FILMÓW, TAK DUŻO RAZY... (chociaż ja na początku myślałem po skrinach, że oni są osadnikami i chcą budować tam wioskę xD) Poza tym coś takiego nie pasuje do anime grafiki makera. Jak już ktoś napisał, lepiej zabierz się za granie w klasyki takie jak Chrono Trigger, zagraj też w inne gry na rpg makery, przyjrzyj się mapkom, a później zabierz się za robienie własnych gier... RE: Jezioro - Pan Cube - 22-06-13 08:47 @Fujima Mój siedmioletni kuzyn zrobił dla mnie grę, która była bardzo dobra, nawet na 6+, ale niestety miała materiały komercyjne, więc jej nie mogę wrzucić żebyście uwierzyli. Mój kuzyn nawet nie musiał grać w inne gry na rpg maker'a, a jakoś zrobił grę. RE: Jezioro - tracersgta - 23-06-13 10:08 Fabuła: Dwóch ostatnich zdań nie powinno być, gdyż to zdradza wydarzenia w grze :/ Mapping: Naprawdę nie chcę tego komentować. Oni są na zielonym pustkowiu, czy co? O tych "cechach" gry nawet nie wspominam, a reszcie nie ma informacji. Żadnej informacji. Projekt nie dobiegnie prawdopodobnie końca. |