![]() |
|
[XP] Kodowanie / Szyfrowanie projektu - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Ogólna dyskusja (/Forum-Og%C3%B3lna-dyskusja) +--- Wątek: [XP] Kodowanie / Szyfrowanie projektu (/Thread-XP-Kodowanie-Szyfrowanie-projektu) |
Kodowanie / Szyfrowanie projektu - dudekmenPL - 17-12-17 23:51 Witam, jak w temacie a dokładnie interesuje mnie czy warto przy wydawaniu gry, oraz czy są na to skrypty lub programy i ewentualnie tutoriale.. RE: Kodowanie / Szyfrowanie projektu - AlmostNoRuby - 18-12-17 10:41 Jeżeli nie chcesz, aby bawili się twoim projektem po wydaniu, to szyfruj. O ile się nie mylę to trzeba wejść w zakładkę plik, twórz instalator i trzeba odhaczyć checkbox jakiś... wrócę do domu to powiem dokładnie. RE: Kodowanie / Szyfrowanie projektu - dudekmenPL - 19-12-17 00:03 Okej to czekam :DD RE: Kodowanie / Szyfrowanie projektu - Yoroiookami - 19-12-17 03:52 Wepchnę się AlmostNoRuby, skoro już i tak pomógł. ![]() Są też programy które zabezpieczą projekt przed odszyfrowaniem (W miarę możliwości), ale nie zdają się współgrać z niektórymi skryptami. RE: Kodowanie / Szyfrowanie projektu - dudekmenPL - 19-12-17 09:25 @Yoroiookami co myślisz o metodzie z plikami .xyz ? RE: Kodowanie / Szyfrowanie projektu - Yoroiookami - 19-12-17 12:32 Myślę, że nie mam pojęcia co masz na myśli. RE: Kodowanie / Szyfrowanie projektu - AlmostNoRuby - 19-12-17 13:24 A format obrazków *.xyz nie jest obsługiwany tylko przez RPG2k(3)? A po 2, to kompresuje plik prawie tak samo jak *.png. I tak za dużej różnicy by nie było. RE: Kodowanie / Szyfrowanie projektu - dudekmenPL - 19-12-17 19:56 Dla kogoś kto nie wie o co chodzi .xyz wystarczy , co do kompatybilności to pliki/gry z twierdzy są tak kodowane jeśli można to tak nazwać -- edit -- Natknąłem sie na taką metodę wiem że była już na forum jednak pliki wygasły |