[VXAce] Zbieram ekipę do pracy nad grą - Wersja do druku
Ultima Forum
[VXAce] Zbieram ekipę do pracy nad grą - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik)
+--- Dział: Inne (/Forum-Inne)
+--- Wątek: [VXAce] Zbieram ekipę do pracy nad grą (/Thread-VXAce-Zbieram-ekip%C4%99-do-pracy-nad-gr%C4%85)

Zbieram ekipę do pracy nad grą - Stranger141 - 21-06-13 15:13

Witam. Ostatnio naszła mnie ochota na stworzenie jakiejś większej gry na RPG Makerze. Problem w tym, że sam nie dam rady czegoś takiego zrealizować, więc chciałbym zebrać ekipę do pracy nad grą.

Potrzeba mi:
-kogoś do stworzenia tilesetów,
-twórcę muzyki (najlepiej w stylu średniowiecznym),
-POMOC do tworzenia świata i poziomów gry,

Do tworzenia tilesetów oraz świata i poziomów mogę zatrudnić tylko jedną osobę, do wszystkiego innego po dwie, czy trzy osoby.

Ale przede wszystkim chciałbym abyście traktowali to jako spędzenie wolnego czasu, a nie przymusową pracę.
A i jeszcze jedno - gra będzie darmowa i tego samego oczekuję od was; no chyba, że odwalimy razem kawał dobrej roboty, wtedy trzeba będzie nagrodzić twórców biggrin

P.S większość rzeczy ustalimy po zebraniu ekipy (np. przez Skype'a lub GG).

Na wszystkie pytania postaram się odpowiedzieć w postach.

RE: Zbieram ekipę do pracy nad grą - Amelanduil - 21-06-13 15:31

Taka jedna mała sprawa...

Szukasz grafika, kompozytora, level designera i no kogoś od fabuły, nazwijmy to scenarzystą, który rozwinie zarys fabuły i do tego zrobi dialogi i wątki...

Teraz pytanie do ciebie: co TY masz zamiar w tym wszystkim robić, nadzorować pracę ludzi?

Wygląda to następująco: szukasz ludzi, którzy zrealizują twój pomysł, a nie ludzi którzy zrobią grę z tobą. Jest w tym trochę różnicy, wiesz? Masz za mały wkład w to wszystko jak na lidera grupy, jak tylko zarys fabuły dostarczasz...
Wątpię, czy ktoś myślący byłby chętny na taką współpracę. Daruj sobie jak tak to ma wyglądać...

RE: Zbieram ekipę do pracy nad grą - X-Tech - 21-06-13 15:33

No siema. Szukasz frajerów, którzy mają za ciebie zrobić grę. Zapraszam do klasycznego już artykułu:
http://kibelrpgmakera.blogspot.com/2013/04/z-cyklu-chce-by-nazywali-mnie-tworca.html

Miłego czytania.

Dodam, że twórcy wielkich gier na rpgmaker działają w pojedynkę na etapie kiedy gra jest już bardzo rozbudowana - jest już zapowiedź jest już zbudowany ogromny kawał rozgrywki czasem poproszą o jakieś pomoce np: dorobienie grafiki na etapie kończenia prac nad grą, ale taki temat zakładać. Ty się chyba nie myłeś.

RE: Zbieram ekipę do pracy nad grą - PaKiTos - 21-06-13 20:01

I nie rób gier na siłę. Jak ci przyjdzie do głowy ciekawa opowieść, która twoim zdaniem byłaby dobrym materiałem na grę, to twórz. Ale nic na siłę, bo wtedy to upadnie/będzie słabe.

RE: Zbieram ekipę do pracy nad grą - Stranger141 - 22-06-13 10:11

@Amelanduil

Źle mnie zrozumiałeś. Ja też będę pracował - sklejał wszystko w jedno, dodawał muzykę, tworzył animacje, przełączniki i będę tworzył świat; ktoś do level desingu to ktoś do pomocy, a nie do wszystkiego ( sam nie stworzę 50 poziomów). Poza tym mogę usunąć punkt - kogoś do fabuły, bo już ją mam; potrzebowałem tylko kogoś, kto by ją ewentualnie poprawił, ale już nie będę się narzucał.

RE: Zbieram ekipę do pracy nad grą - X-Tech - 22-06-13 11:35

boisz się weryfikacji swoich umiejętności ? Zrób grę forum oceni i pomoże. Nie bądź tchórzem.