![]() |
|
[VXAce] Kingdom - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Zapowiedzi gier i dema (/Forum-Zapowiedzi-gier-i-dema) +--- Wątek: [VXAce] Kingdom (/Thread-VXAce-Kingdom--3093) |
Kingdom - GamesGal - 02-04-18 12:43 Kingdom ![]() Gatunek: RPG Data Rozpoczęcia Produkcji: 31.03.2018 Twórcy: Games Gal, Bedziu 98, Goblin! (Forum: Gospoda RM) Fabuła: Głównym bohaterem jest Miritius Von Gettenberg, który pochodzi z szlacheckiej rodziny która za dużo razy mieszała się w sprawy polityczne, przez to pewnego dnia zostali zamordowani. Moritius nie wiedział co zrobić z swoim życiem więc postanowił dołączyć do klasztoru (który był finansoway przez ojca) aby żyć w ciszy i obok boga. Pewnego dnia jednak okazało się że jego przeszłość jest za bardzo zaplamiona krwią i został wydalony z klasztoru. Moritius postanowił zemścić się na oprawcach swojej rodziny… Mechanika: Ma byc bardzo realistyczna (może nie tak bardzo jak Kingdom Come). Będzie posiadała system dnia i nocy który będzie wpływał na npce jak i zwierzęta w świecie gry. "Twór będzie posiadał jeszcze system temperatury który będzie poważnym wrogiem gracza. Bohater będzie musiał się dostosować do temperatury w danej lokacji aby nie zginąć. Kolejnym wrogiem będzie głód, komfort i sen. Chyba głód i sen każdy wie na czym polega a komfort? Hm... będzie wpływał na czytanie książek, jak się wyśpimy itp. Kolejnym ważną "kłodą" będzie to że zwierzęta będą myśleć. To znaczy. Np Locha będzie chroniła swoje warchlaki i legowisko. Wilki będą atakowały w stadzie. Jelenie będą uciekały na widok gracza itp. Taka sztampa. Gra będzie oferowała około 3 dużych miast, około 5 zamków i 20 wiosek. Ale to wszystko może się zmienić podczas produkcji. Główny bohater bedzię musiał się nauczyć takich umiejętności jak: Czytanie, Pisanie, Gotowanie, Alchemia i wiele innych... Szkriny: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kiedy demo: Oto wersja demo: http://www.mediafire.com/file/8oqdndwsxqqcqqh/Kingdom+RPG+MAKER+PATCH+DEMO.exe Ogłaszamy też że szukam ludzi do współpracy nad projektem. Chętnie przyjmiemy każdego chętnego. Zachęcam do komentowania zadawania pytań itp. Miłego dnia życzy Games Gal i reszta zespołu. RE: Kingdom - Tautulas - 02-04-18 18:06 Ładnie zrobione mapy, ale ogrom świata przeraża " 3 dużych miast, około 5 zamków i 20 wiosek" !!! Bardzo ambitne podejście... Może z tego wyjść coś nietuzinkowego :) Dlatego jestem chętny żeby wam pomóc. RE: Kingdom - GamesGal - 02-04-18 21:54 Ogrom ma właśnie przerażać, ale tych lokacji może być albo mniej albo więcej zależy od pomysłów i chęci twórców. RE: Kingdom - Karteczeq - 16-04-18 06:51 Ja podchodzę do tej produkcji trochę sceptycznie, ponieważ może być fajna i wgl. ale też może mieć dużo bagów lub wogule zostać nieukończona. Ale screeny zachęcają. ^^ Jestem chętny do pomocy RE: Kingdom - GamesGal - 06-05-18 18:17 Witam was drodzy czytelnicy forum. Dzisiaj chciałbym wam opisać o Kingdom. To tak co jest już zrobione: 1. I i II Rozdział 2.Jazda Koniem 3.Wioska Tallneberg 4. 6 zadań w tym główne większości 5. Losowi kupcy 6. Zarys świata 7.System gotowania Obrazek: ![]() Chciałby przedstawić wszystkich moich współpracowników: 1.Goblin! (z forum tsukuru) - grafik :) pomoc w wszystkim. 2.Bedziu98 (z forum tsukuru) - Scenarzysta, zadania poboczne i współzałożyciel gry. 3.Talaron (z forum tsukuru) - tworzy zadania poboczne i pomoc przy mapach. 4.Tautulas (z forum ultima) - system rozwoju postaci. 5.Karteczeq (z forum ultima) - tworzy zadania poboczne i nie które typowe zdarzenia. 6.GamesGal (Gotrym) (z forum tsukuru) - kierownik produkcji :) Oczywiscie jak ktos chce cię przyłączyć to zespołu zapraszam śmiało. RE: Kingdom - XBroX - 07-05-18 09:36 daj demo interesuje mnie czy zrobiles jeden z systemow tak ciekawie tak jak ja to sobie wymyslilem w swoim projekcie. jesli tak to wlasnie z ciekawosci chetnie bym sie pobawil grajac w to. tylko nie rozumiem jak postac ma poruszac sie w grze i czytac jakie kolwiek znaki jesli ma nauczyc sie czytac jako cos extra. oj oby logika gry nie poszła w pień pod naporem skryptów xd daj demo szybszybko RE: Kingdom - GamesGal - 16-05-18 14:20 Witam was drodzy czytelnicy forum, dzisiaj kolejna dawka informacji na temat Kingdom Zaczynamy: 1. Będzie możliwość nauczenia się kowalstwa i płatnerstwa Kowalstwo - pozwala na wykucie nowej broni dzięki surowcowi: Żelazo (Surowa Stal) Płatnerstwo - tutaj będzie możliwość stworzenia swojej zbroi od skórzanych do płytowych. Umiejętność Kowalstwo i Płatnerstwo będzie można nauczyć się u Kowala. ![]() 2. Życie Npców: Każdy npc będzie miał swoje zajęcia w grze. np: Kowal będzie rano i popołudniu pracował, wieczorem będzie odpoczywał w karczmie a w nocy będzie spał. Gdy kowal będzie kuł jakąś broń będzie to widoczne tak będzie z większością npców że gdy coś robią zamiatają, sprzątają, rąbią drewno to wszystko będzie widoczne. 3.ABS Zmienimy styl walki na ABS czyli walka w czasie rzeczywisty. Jak na razie jest w testach i próbujemy go udoskonalić. Będzie możliwość walki mieczem, piką, łukiem, kuszą i wiele innych. 4. System Kradzieży System będzie polegał na systemie z Gothica, będzie to umiejętność którą nas nauczy Złodziej lub jakiś rzemieślnik. 5. Zdjęcie nowe: ![]() 6. Data premiery dema: 4 Września 2018 roku. Koniec Miłego dnia życzy Games Gal i zespół. P.S. Czekam na wasze opinię :) A jak ktoś chce pomóc nam w tworzeniu Kingdom proszę pisać śmiało. RE: Kingdom - XBroX - 22-05-18 14:41 Dawaj grę. Chcę się tym bawić. RE: Kingdom - GamesGal - 21-06-18 22:06 Języki w Kingdom "Miałem sen! Piękny sen!" Widziałem że w świecie Kingdom są rożni ludzie z różnych krajów i oni nie potrafią mówić po lokalnym języku i ty jako główny bohater będziesz miał możliwość nauczenia się np: Islandzkiego i kupić książkę do nauki wtedy będziesz mógł porozmawiać z nim. Dzięki znajomości języków będziesz miał nowych przyjaciół jak i fajne zadania poboczne i oczywiście dobre nagrody za to. Taki mamy pomysł i myślę że jest dobry dajcie znać co o tym sądzicie. Dziś jeszcze na moim blogu pojawiło się w poście Kingdom i Wywiad z Vitoldem pokazał się wywiad z Bedziu 98 (Vitold). Zapraszam do czytania. https://gamesgalpl.blogspot.com/ https://gamesgalpl.blogspot.com/2018/06/kingdom-i-wywiad-z-vitoldem.html RE: Kingdom - GamesGal - 01-07-18 12:08 Witam dzisiaj mam dla was 10 utworów które znajdą się w Kingdom. Oczywiście utwory nie są nasze tylko twórców którzy są opisani w nazwie piosenek. Oto link do pobrania: LINK Liczę na wasze komentarze czy te utwory wam się podobają |