[Dowolny] [MV} Krótka gra z humorem - Wersja do druku
Ultima Forum
[Dowolny] [MV} Krótka gra z humorem - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker)
+--- Dział: Pełne wersje gier (/Forum-Pe%C5%82ne-wersje-gier)
+--- Wątek: [Dowolny] [MV} Krótka gra z humorem (/Thread-Dowolny-MV-Kr%C3%B3tka-gra-z-humorem)

Strony: 1 2

[MV} Krótka gra z humorem - Rave - 29-04-18 12:11

Wersja RM: MV.

Download
Linux: https://mega.nz/#!6AlWyAxZ!yWV85My4i2HnUK7Ggc1ChfYiyZSX2vhRRhlAVCK0_3o
Windows: https://mega.nz/#!DBllVaiA!wbxti0oI8AfzQCzP6kDn7dGK4jHbJZ7IAtzfnY8XE7M
(na OSX tylko jeśli ktoś tu używa, bo inaczej to sensu nie ma)

Screeny:
[Obrazek: nJSVcBX.png]
[Obrazek: ufyhTQI.png]
[Obrazek: j2uwia0.png]

Opis:
Dotarło ostatnio do mnie, że ludzie na polskiej scenie RM zapomnieli jak zła gra na RM wygląda i uważają Miasteczko Nowoczesne za dobrą grę (!). Postanowiłem więc ja przypomnieć jak okropna porażka RM-a wygląda (może nawet się Angiusa uda z emerytury wydobyć?). Dlatego robię ja tą krótką grę z humorem (gatunek to oczywiście komedia) żeby ludziom przypomnieć jak zła gra na eremie wygląda.

Postęp prac: UKOŃCZONE!

Ficzery:

- Wulgarny humor (bo jak wiadomo to najgorszy rodzaj humoru)
- Przekleństwa (do mamy ty taką buzią rozmawiasz? ( v_v ) )
- Alkohol, dragi
- Skrypty użyte bez ładu i składu
- Randomowe walki co 5 kroków
- Durne zagadki nie do rozwiązania przez normalnego człowieka
- Gramatyka z d...
- Lagi (bo to MV jest)

RE: [MV} Krótka gra z humorem - AlmostNoRuby - 30-04-18 08:19

Żeby nie było Rave, że komentuję a nie grałem, pobieram :v

RE: [MV} Krótka gra z humorem - XBroX - 30-04-18 12:09

pobralem i gram

Nie ma rzeczy, które obiecałeś. Nie ma fabuły, ani celu gry ani rozgrywki. Pusty zbitek map niemal bez npc i tona losowych walk. Gdzie humor, cel i treść, intro, fabula . Ostatnia gra Tag Team prezentuje o wiele lepszy poziom. W miasteczku nowoczesnym przynajmniej byla fabula i postaci. Humor tu powinien wynikać z treści i rozgrywki - samo wyedytowanie opisu zdarzeń walki to za mało ! niedorobiona gra to nie śmieszna gra - ale crap. robicie takie coś, a potem płacze że krytyka. gry robi się dla zabawy graczy, a nie by zabierać im miejsce na dysku - brakiem treści czy ciekawej rozgrywki. no k*A

Jeszcze raz powatarzam humor to śmieszne treści i śmieszna rozgrywka podane na odpowiednim poziomie, a nie puste zbitki map bez treści sensu i celu. to nie jest śmieszne podejście to żałosne podejście - żałosne podejście nie równa się humor, ale wk**e stratą czasu niedorobioną grą z rma. skończyło się tylko na frustracji, a nie humorze. Zmarnowałem 20 minut mojego życia na pobranie i granie w to coś. Śmieszna gra przyciąga, a to odpycha. bez sensu

RE: [MV} Krótka gra z humorem - AlmostNoRuby - 04-05-18 10:47

Trzymaj materiał z opisem przejścia, bo się rozgadałem.

RE: [MV} Krótka gra z humorem - XBroX - 07-05-18 09:24

recka i poradnik na poziomie omawianej gry. juz na gospodzie rm napisalem wrazenia...

RE: [MV} Krótka gra z humorem - AlmostNoRuby - 07-05-18 14:08

Przeczytałem komentarz wczoraj. I odpisałem, że cudów nie należało się spodziewać po materiale inauguracyjnym i będzie lepiej.

RE: [MV} Krótka gra z humorem - XBroX - 07-05-18 14:59

robicie zajebista reklame polskiej scenie rma a raczej jej tworcom jakby poza taka zgnilizna nie powstawaly gry ktore sa zabawne ale sa zrobione z pasja i jakims tam urokiem lub prawdziwym szalenstwem i rozmachem - aby dawac radoche z grania a nie zachecac do wyjebania ich z dysku po 5 minutach bo nie zawieraja w sobie prawie nic by okreslac ich jako gry. ale po co sie wysilac lepiej reklamowac rzygi bo wystarczy kilka chwil grania w nie i juz nakrecamy filmik w ktorym gramy eksperta gier rma - ale gdzie sa takie filmiki o serio zabawnych i szalonych intensywnych grach ktore daja jakas tam dawke radochy i zabawy tak nadal zrobione z dystansem ale szacunkiem do gracza bo zawieraja dobre podstawy przyzwoite etapy, intensywna rozgrywke zeby nie nudzic i fabule. co chwile widze wiazanie rtp z słabymi grami ale to tylko w polsce bo przeciez na swiecie niejedna rewelacyjna gra powstala wlasnie na rtp.

RE: [MV} Krótka gra z humorem - AlmostNoRuby - 07-05-18 15:42

Jakbym nie wiedział. >_> Ale mam jeszcze kilka (lepszych) tytułów do ogrania, więc na pewno będzie okazja by się przyjrzeć.

RE: [MV} Krótka gra z humorem - Rave - 08-05-18 10:32

(07-05-18 14:59)XBroX napisał(a):  robicie zajebista reklame polskiej scenie rma a raczej jej tworcom jakby poza taka zgnilizna nie powstawaly gry ktore sa zabawne ale sa zrobione z pasja i jakims tam urokiem lub prawdziwym szalenstwem i rozmachem - aby dawac radoche z grania a nie zachecac do wyjebania ich z dysku po 5 minutach bo nie zawieraja w sobie prawie nic by okreslac ich jako gry. ale po co sie wysilac lepiej reklamowac rzygi bo wystarczy kilka chwil grania w nie i juz nakrecamy filmik w ktorym gramy eksperta gier rma - ale gdzie sa takie filmiki o serio zabawnych i szalonych intensywnych grach ktore daja jakas tam dawke radochy i zabawy tak nadal zrobione z dystansem ale szacunkiem do gracza bo zawieraja dobre podstawy przyzwoite etapy, intensywna rozgrywke zeby nie nudzic i fabule. co chwile widze wiazanie rtp z słabymi grami ale to tylko w polsce bo przeciez na swiecie niejedna rewelacyjna gra powstala wlasnie na rtp.

Masz rację, Szajby to nie przebije. Ale Szajba nie jest już do ściągnięcia...

RE: [MV} Krótka gra z humorem - XBroX - 08-05-18 23:17

Rave czemu nie zrobisz nic zajebistego tylko starasz się dorównać miasteczkowi nowoczesnemu.